UKLETO KUPALIŠTE U KOSTOLCU: Na istom mestu gde se utopila devojčica (10) stradale i dve rođene sestre na isti dan

Devojčica E. M. (10) iz Drmna kod Kostolca utopila se u četvrtak na kupalištu “Topla Mlava” koje se nalazi kod termoelektrane “Kostolac”. Devojčica je u trenutku nesreće bila sa svojim sestrama od devet i 12 godina.

Foto: Drustvene Mreže/Ilustracija

Ova tragedija se dogodila u četvrtak oko 15 sati, a otac nastradalog deteta, Branče Momirović, je objasnio šta se zapravo dogodilo.

– U petak sam je video kada su mi prijatelji javili da su našli njeno telo. Skidao sam travu s njenog lica, grlio sam dete – kroz suze se priseća užasnog prizora skrhani otac.

– Nisam znao da idu na kupanje moje tri ćerke od devet, 10 i 12 godina. Sa njima je bio deda. Tokom dečje igre sve tri su izgubile tlo pod nogama jer tu gde se kupaju, iako je plićak, ima rovova. Deca su se držala jedna za druge, a E. M. se zakačila jednoj sestri za vrat. Deda je uskočio i uhvatio dve unuke. Međutim, dok ih je izvlačio, moja ćerka E. M. je pustila sestru i potonula. Uhvatio ju je vir koji ju je odneo u dubine. Iako je deda zaplivao za njom, nije mogao da je pronađe – rekao je Branče.

Branče kaže da je tužnu vest saznao u 15 sati, kada mu je zazvonio telefon dok je bio na poslu.

– Rečeno mi je da mi se dete utopilo. Od tog trenutka sa prijateljima sam pretraživao reku. Celu noć smo je tražili. Prijatelji su me u petak obavestili da su je našli kod ušća Mlave u Dunav. Tada sam je čistio od trave i mulja. Živim za decu, srce i duša me bole zbog ove tragedije i što su svemu tome prisustvovale ćerkice i druga deca. Prijatelji i deca iz komšiluka su sa preživelim ćerkama. Teško im je, a ja zbog njih moram da budem jak. Sada se spremam i pripremam kuću za dolazak nastradale ćerke – jedva je izustio Bračne.

Kako su objasnili meštani, devojčica se utopila na koritu reke Mlave gde pumpe sa TE “Kostolac” izbacuju toplu vodu, kojom se hlade turbine, i zato se to mesto zove “Topla Mlava”. Na mestu gde je napravljeno kupalište voda je prijatno topla. Turbine sa termoelektrane “Kostolac” guraju u korito Mlave veliku količinu vode, pa na tom mestu postoje i virovi i voda je veoma brza.

NA ISTI DAN PRE VIŠE OD 20 GODINA SE UDAVILE DVE SESTRE

Meštani Kostolca kažu da je ova tragedija samo još jedna u nizu na ovom kupalištu. Kako kažu meštani, gotovo svake godine se tu neko udavi, a oni pamte nesreću koja se dogodila pre 20 godina i koja ih je potresla kao i ova sada.

– Pre više od 20 godina na istom tom mestu gde se utopila i devojčica, utopile su se i dve sestre koje su bile udate za dva brata iz naselja Drmno. Na današnji dan, na istom mestu, život su izgubile dve drmske snahe, a sada zamalo da opet život izgube dve drmske sestrice – kaže jedan od meštana.

(Tpknews.com/Mediji/S.A.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker