KONAČNO PROGLEDALI: Safet kaže sve idealno, a građani Homoljske “Severne koreje” sve nezadovoljniji

U poslednje vreme išli smo na teren i obilazili mesne zajednice u opštini Žagubica, razgovarali sa građanima, i oni su, i pored toga što lokalna vlast kaže da je sve idealno, veoma nezadovoljni, a između ostalog izneli su i niz kritika na rad lokalne vlasti.

Foto: Screenshot Facebook

Veliki broj građana opštine Žagubica sa kojima su razgovarali reporeteri “TPKNEWS” u proteklih desetak dana obilazeći mesne zajednice ove opštine, nezadovoljno je rezultatima sadašnje vlasti, bez obzira što se Safet Pavlović, aktuelni predsednik opštine Žagubica, trudi na sve moguće načine javnosti da prikaže da sa njim na kormilu opštine, u opštini Žagubica teče med i mleko, istina je sasvim drugačija, i mnogo više bolnija. Međutim, trenutno kakva je politička situacija u ovoj opštini, ni oni u velikom broju opozicionih stranaka ne prepoznaju povoljnu alternativu, ali ne gube nadu da postoji mogućnost da će “Glas naroda” kada bude stupio na scenu da napravi veliki preokret na narednim izborima.

Jedan od građana opštine Žagubica (njegov identitet poznat našoj redakciji) koji je zatražio da ostane anoniman, osvrnuo se na budžet opštine Žagubica.

– Želeo bih da to što kaže naš predsednik opštine Safet, da nam Vučić dosta pomaže i da nam je dobar budžet, osetimo i mi građani ove opštine. Čini mi se da to i nije baš tako. Predsednik je bio iskren i rekao je da se budžet zahvaljujući predsedniku Vučiću dobro puni, ali nije rekao da li ga adekvatno i kako treba prazni – .

Dosta građana je pohvalilo državu što pomaže opštinu Žagubica. – To moramo da pohvalimo, da ne ispadne da samo kritikujemo – . Međutim, koliko smo shvatili na osnovu priče građana, ovde problem nije u državi, već je problem u korumpiranoj lokalnoj vlasti, koja ništa ne radi kao i u svim opštinama u Srbiji, da sačuva svoju decu, studente… i kako da se vrate nazad u Žagubicu.

Takođe, veliki broj građana opštine Žagubica ističu da je “žagubičanska opozicija do skoro bila razjedinjena i da su svi nastupali sami za sebe smatrajući da će tako više da postignu”.

– Moram da kažem da je žagubičanska opozicija koju je sačinjavala isključivo stara garda, do sada bila razjedinjena. Malo se dogovaralo međusobno, mislim sve do momenta dok nismo mi seli svi zajedno i dogovorili se. Pre našeg i zvaničnog nastupa na scenu, moramo videti šta je to šta bi mogli da uradimo da bi građanima naše opštine koliko-toliko bilo bolje – zaključuje naš sagovornik.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker