PRONAĐENO PREKO 50.000 LITARA: Carinici i policija u Velikom Gradištu otkrili višemilionsku malverzaciju sa naftom

Carinici su u dva navrata, u saradnji sa policijom, sprečili malverzacije sa pogonskim gorivom na brodu „Sveti Filip i Jakov“, koji plovi pod slovačkom zastavom u vlasništvu domaće kompanije.

Brod „Sveti Filip i Jakov“/Foto: Uprava carina

Na njemu je najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara.

Najpre je 22. aprila 2020. godine prilikom vanredne kontrole u luci Bogojevo, tri dana nakon što je pomenuti brod ušao u našu zemlju, utvrđeno da u njegovim pogonskim tankovima nedostaje preko 67.000 litara nafte, koja je zamenjena vodom.

Tada je protiv zapovednika broda i brodske kompanije pokrenut prekršajni postupak zbog izuzimanja robe ispod carinskog nazora.

Kada je 18. maja 2020. godine u luci Veliko Gradište izvršena izlazna revizija istog broda, na njemu je pronađen višak nafte u količini od preko 50.000 litara, za koju brodska posada nije imala ikakvu propratnu dokumataciju, dokaze o poreklu, niti objašnjenje, kako se to pogonsko gorivo na volšeban način našlo u brodskim tankovima.

Ceo slučaj će u dalju nadležnost preuzeti istražni organi i tužilaštvo, jer se malverzacijama i preprodajom goriva na crnom tržištu nanosi milionska šteta državnom budžetu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker