SADA JE I DOKAZANO: Žene zvocanjem skraćuju muškarcima život

Istraživanje koje je sprovedeno u Danskoj obuhvatilo je 9.857 muškaraca i žena starosti od 36 do 52 godine, pokazalo je da postoji povišena stopa umiranja muškaraca u vezama ili brakovima u kojima postoje česti konflikti uzrokovani od strane žena.

Ilustracija

Naime, njih 315 umrlo je od stresa za koji se pretpostavlja da je nastao zbog svađe sa partnerom. Takođe, zbog nezadovoljavajućeg zajedničkog života istraživanje je pokazalo da je kod muškaraca srednjih godina povećan rizik od smrti čak tri puta.

“Muškarci, za razliku od žena, imaju manje osoba sa kojima mogu da dele svoje brige. Poverljive razgovore o privatnim temama vode tek sa nekolicinom prijatelja ili članova porodice, a ima i onih muškaraca koji nikada o tome ne razgovaraju. To je mogući razlog za povišenu stopu mortaliteta među muškarcima”, rekla je doktorka Rike Lund iz Odeljenja za javno zdravlje Univerziteta u Kopenhagenu.

Ona kaže da je muškarcima partnerka često jedina osoba kojoj žele da se povere. Međutim, kada ona postane glavni uzrok briga i nerviranja, muškarci postaju depresivni, a to može biti pogubno po njihovo zdravlje.

Takođe, kada su pod stresom, oni su skloni brzoj hrani, alkoholu, muči ih nesanica, a to sve narušava zdravlje. Sa druge strane, dansko istraživanje je pokazalo da se žene za razliku od muškaraca manje uznemiravaju kada im partner pridikuje i da njegovo zanovetanje ne utiče negativno na zdravlje partnerke.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Ja sam ženi iskorenio zvocanje, još prve godine braka. Bilo je to pre 30 i nešto godina. Kada bi počela zbog neke nesuglasice da zvoca i havata na galamu, najpre sam joj predložio da skuva kafu, da sednemo za sto i civilizovano rešimo problem. Više se i ne sećam zbog čega je došlo do svađe, znam samo da je neka nebitna sitnica bila u pitanju. Međutim, što sam ja smirenije pričao i što sam se više povlačio nazad, žena je sve više podizala glas i sve više mi se unosila u lice. Onda sam joj lupio šamarčinu i rekao joj, da je moje ponašanje prema njoj, odraz njenog ponašanja prema meni. Ako bude tiha i staložena, biću i ja. Ako bude zvocala, dobiće uvek šamar. Dobila je te prve godine braka 2-3 šamara i od tada više ne zvoca. Od tada je prošlo preko 30 godina i više joj ni čvrgu nisam udario. Ali, danas postoji krivično delo nasilje u porodici, koje pojedine žene itekako zloupotrebljavaju i ucenjuju muževe.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker