POKLON BEČA: Vatrogasno vozilo stiglo u Žagubicu

U Žagubicu je dopremljeno vatrogasno vozilo, koje je grad Beč donirao ovoj opštini kako bi doprineo unapređenju vatrogasne službe.

Foto: Promo

Član vlade pokrajine i grada Beča zadužen za finansije, privredu, u čiji resors spada I vatrogasna služba Peter Hanke predao je u četvrtak u Beču, zajedno sa direktorom vatrogasne službe grada Geraldom Hilingerom u ime glavnog grada Austrije vatrogasno vozilo opštini Žagubica.

Komandir vatrogasane jedinice i načelnik štaba za vanredne situacije u Žagubici Radiša Simeonović preuzeo je vozilo koje, kako je podvukao, mnogo znači za opštinu Žagubice.

“Ovo vozilo mnogo znači za opštinu, jer vatrogasna kola koja smo dobili može da gasi požar, sadrži i opremu kao što su hidraulične makaze i sve alate. Dobijanje ovog vozila za vatrogasce u Žagubici predstavlja veliki skok, jer smo do sada u našim vatrogasnim vozilima imali u rezervoarima samo vodu za gašenje požara, a ovo sadrži i rezervoar za penu. Sada imamo kompletno vozilo i možemo da se uhvatimo u koštac sa svakom vanrednom situacijom”, rekao je Simeonović dodajući da će se time unaprediti protivpožarna zaštita na teritoriji Žagubice.

Foto: Privatna arhiva

Savetnik za dijasporu predsednika opštine Žagubica Živojin Trifunović, zahvaljujući čijoj inicijativi prema bečkim vlastima je ovo vozilo dobijeno, rekao je da sada Žagubica zahvaljujući vatrogasnim kolima iz Beča, koje je dobijeno sa svom pratećom opremom, više nema samo vatrogasnu službu, već vatrogasno-spasilačku.

Trifunović je naglasio da će vatrogasci, koji su do sada samo mogli svojim vozilma da gase požar, ubuduće biti u mogućnosti da pruže sve vidove pomoći građanima u nevolji.

“Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obnovio i izgradio puteve do Žagubice naša opština je sada dobila i vatrogasno vozilo koje nam omogućava da imamo vatrogasnu službu po evropskim standardima”, rekao je on.

Foto: Z.M.

Trifunović se posebno zahvalio gradu Beču i tamošnjoj vatrogasnoj službi što su imali sluha za pomoć.

Rekavši da će sada vozilo biti registrovano i da će na dan opštine Žagubica, 25. septembra, vatrogasci građanima prikazati šta sve može da se uradi sa novom opremom dobijenom iz Beča.

Inače brojni građani Žagubice dočekali su vatrogasno vozilo iz Beča aplauzom na ulicama, pošto su vatrogasci poklon iz Beča provezli kroz centralne ulice opštine.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker