PLJAČKAĆE DO SUDNJEG DANA: Režim se sprema da u tajnosti privatizuje JKP Kučevo i starački dom?!

Kao grom iz vedrog neba odjeknulo je 1. septembra, pojavljivanje Novice Janoševića na novom radnom mestu u Javnom komunalnom preduzeču Kučevo. Janošević će biti zadužen za održavanje higijene grada i okolnih naselja.

Foto: Privatna arhiva

Dakle, posle šesnaest godina uništavanja svega što se može uništiti u Kučevu, Janošević preuzima rukovodeću funkciju šefa odeljenja higijenske službe u ovom preduzeću. Naravno da će prelaskom na novo rado mesto zadržati platu u Nacionalnom savetu Vlaha a pored te dve plate, primaće verovatno i naknadu za članstvo u upravnim odborima javnih preduzeća i opštinskih komisija. Samo, nije nam jasno kako će Novica Janošević fizički uspeti da ispuni sve obaveze prema JKP Kučevo i prema Nacionalnom savetu Vlaha u isto vreme.

Dobro upućeni kažu da postoje tri razloga Janoševićevog napuštanja opštine od toga da ne može da se uklopi u rođačko-komšijsko-kumovsku ekipu novopridošlih na najvišim funkcijama u opštini ili priprema za njegovu smenu sa funkcije predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kučevo gde će umesto njega doći sadašnji sekretar Miloš Petrović, do toga da Janošević ima zadatak da smiri strasti zbog planiranog otpuštanja prekobrojnih radnika pre tajnog već započetog procesa privatizacije JKP Kučevo. Navodno već se zna ko će biti novi vlasnik komunalnog preduzeća. Kako nam je rekao naš sagovornik slična sudbina očekuje i Ustanovu za odrasla i starija lica „Kučevo“ Trenutno se traži osoba od poverenja koje će sprovesti privatizaciju i u ovoj ustanovi. Svakim danom sve više isplivavaju stvarne namere i razlozi nasilnog formiranja, aktuelne vlasti u Kučevu.

Novi tim opštine Kučevo za nova dela ili možda nedela sa duplim zaradama bez Novice Janoševića su bliski rođaci. Predsednik Skupštine opštine Kučevo Branko Kecman i zamenik predsednika opštine Kučevo Nenad Mikić, Ivan Rajčić, sa komišijama, sekretarom Skupštine opštine Kučevo ujedno i v.d. Opštinskog javnog pravobranioca Draganom Miloradovićem i njegovim sinom Nikolom Miloradovićem, v.d. načelnik opštinske uprave. Podršku im pruža Miloš Petrović Šomi čija je cela familija Rančić zaposlena u opštinskoj zgradi osim tašte “Ljubičice” od koje se kupuju aražmani cveća po paprenim cenama za sve svečanosti opštine i institucija čiji je osnivač opština. Kao spoljni faktori za pomoć u kulturnim aktivnostima označen je Zlatan Zabukovec, direktor Doma kulture “Branko Kecman” a za obrazovanje Radenko Jovičić u narodu poznatiji kao Radenko Bosanac, direktor Osnovne škole “Ugrin Branković” iz Kučeva.

Decenijama se u Kučevu živi krajnje skromno, povremeno i jadno, i svi jedva čekaju da dođu do nekog dinara više. Dok se jedni na različite načine dovijaju kako bi napunili kućni budžet, drugi su postali političirai i sami sebi dodeljuju po dve, tri plate. Ne tako davno odbornici Skupštine opštine Kučevo su na dnevnom redu zasedanja imali tačku povećanje koficijenta za obračun zarade zameniku predsednika Opštine Kučevo Nenadu Mikiću koji od stručne spreme ima srednju šumarsku školu. Po novom koficijentu Mikić sada zarađuje kao dva profesora srednje škole sa punim fondom časova. Pored ovih primanja Mikić je član i raznih opštinskih komisija gde ubira još najmanje jednu profesorsku platu. Za posao profesora potrebna je završiti fakultet i mnogo truda i rada za vreme studija o radu sa decom da i ne govorimo. Za pojedine kučevačke političare dovoljno je biti bahat, polupismen i bez obraza, škola je nebitna.

Doći do posla u Kučevu, opštini čiji postotak nezaposlenih prelazi 50 posto, skoro da je nemoguća misija. U pronalaženju zaposlenja većina stanovništva snalazi se kako zna i ume, a ima i onih koji, i pored fakultetskih diploma, rade poslove za koje im visoka stručna sprema nije ni potrebna.

Predsednik opštine Kučevo Ivan Rajčić se hvali otvaranjem novih radnih mesta koja se finansiraju iz budžeta opštine ali je zaboravio da kaže kako je od njegovog dolaska na čelo opštine duplo više ljudi ostalo bez posla. Otkazuju se ugovori nepodobnima a na njihova radna mesta zapošljavaju rođaci i kumovi. Ne bi bilo problema da političari opštine Kučevo taj ogroman novac za srpske prilike zarađuju u svojim privatnim preduzećima, poljoprivrednim gazdinstvima ili pak daleko od svojih domova u tuđini. Problem je što sve te nazovi ih političarima plaćamo svi mi namirivanjem poreskih obaveza, taksi i drugih dažbina.

Vlast u Kučevu gaji jedan licemerni odnos u kome s jedne strane javnost obaveštavaju kako imaju male plate i skromno žive, a sa druge, kada pogledate kako neki od njih izgledaju i da im odelo vredi više od jedne prosečne zarade, voze skupocene automobile, pitate se odakle je taj novac. Tek kasnije, kada budu sišli sa tih pozicija, demagogija će se obelodani jer će isplivati razne nekretnine i poslovni aranžmani. 

Dok građani muče muku sa registracijom svojih polovnih automobila, predsednik opštine Kučevo Ivan Rajčić i njegov zamenik Nenad Mikić posle samo godinu dana vladavine, nemaju takvih problema. Skoro su se prenovili luksuznim automobilima marke BMW kupljenih od plata zarađenih u opštini. Novica Janošević je posebna priča, on je za svojih šesnaest godina bavljenja politikom uspeo da kupi dve kuće u Kučevu i nezvanično stan u Beogradu. Šta li je sve pribavio za sebe Miloš Petrović Šomi, samo se nagađa.

Građani već vide premeštaj Janoševića u JKP Kučevo jednim delom kao šut kartu iz politike i javnog života. Mnogi će reć da bolje nije ni zaslužio. Izdao je mnogobrojne prijatelje a pre svega svoj narod koji je za njega glasao. Jedan je od najzaslužnijih za uništavanje opštine Kučevo, odlazak stanovništa iz opštine u potrazi za poslom, razna spletkarenja, dolazak crnih džipova, formiranje vlasti pomoću paravojnih formacija, za nesigurnost i stvoreni strah koji vlada u narodu i ugrožavanje bezbednosti građana zbog činjenja nezakonitih radnji u formiranju vlasti koje su dovele do rušenja ustavnog poretka i kršenja više zakona Republike Srbije.

Očito je da bez uključivanja građana i bez kontrole javnosti to će da ide još u veću nezakonitost i još veću nemoralnost.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

39 Komentari

  1. Bravo za tekst! Sve je tačno. U proteklih nedelju dana zaposlili su osmoro njihovih jurisnika u komunalnom a planiraju otkaze za druge radnike. Ovo je strasno sta se radi u Kucevu

  2. Danima se u Kucevu suska da ce Perisic da kupi JKP i Staracki dom i svuda se hvali kako je skoro sve uzeo jos je ostao JKP i Staracki dom.Drzavni organi kao po obicaju ne reaguju na silne zloupotrebe u opstini Kucevo.

  3. Haos, ovi nemaju dušu, šta da kažu roditelji koji imaju po troje i više dece a nemaju nikakvih prihoda, nemaju ni hrane dovoljno a za ostalo i da ne spominjemo. Gde će vam duša, bezdušnici jedni, poređali ste se tu sve moji do mojega, sram da vas bude.

  4. Ovom Rajičiću se ne piše dobro, robijaće do kraja života a najmanje je kriv od svih, voli da bude predsednik a nezna ništa.

    1. On da ima morala nebi ni prihvatio funkciju predsednika jer je imao odličan posao, nego voli i 8n med, al sve se bojim da će taj med da mu zagorča kad ovi budu otišli u istoriji.

  5. Deset novih radnika su zaposlili u komunalnom. Od toga imaju pet direktora i pet poslovodja. Otpustiće radnike a sefovi se nadaju da ce ostati.

  6. Novici su trebali da daju metlu i lopatu. Za drugo i nije. Da li ima kraja bahacenju vlasti u Kucevu. Sve olos do olosa.

  7. Pa to je vladavina Sns Sve redom supruge, muzeve, bracu .sestre, tetke, tece, svastike, kume, kumove i td. Jadan naivan Kučevljanim veruje u to? Dokle?

  8. Za sve ovo je kriv Aleksandar Vučić! On je omogućio ovim kriminalcima da pljačkaju državu nemilodrdno,ostaće upanćen kao najgori predsednik u istoriji Srbije živi bili ps bideli

  9. Aca Karatista stoji iza svega. On je dodjos u Kucevo iz Crne Gore. Kad se prizetio u kucu bio je bedan nije imao za banane pa ih krao po prodavnicama. Sad ima hotel a nije radio nigde. Odakle mu pare. Vidi Bog sve i svakome po zasluzi tako ce i njemu kad bude mislio da je najsladje. Mnogi su plakali zbog njega sve ce to da ga stigne kao i Janosevica i ostale bitange. Narod ih kune svaki dan i pali svece za njihov pad. Beda je velika u Kucevu

  10. Bahatost do bola, a tek janošević supruga direktor neke škole, nebrojeni mandat, zaposlila pola neresnice sve nestručni, napredni i jadni, sve stručne oterala ili marginalizovala, tako da verovatno će i suprug u jkp kučevo isto sprovesti, a tek taj famozni vlaški savet, predsednikovanje sns-radikala i sl, dno, dno, dno, ….

  11. Sve te plate oni primaju sa ledja naroda. Doktor Ivan je ostavio doktorsku platu i mito pacijenata da bude predsednik. Znaci da se na funkciji mnogo vise krade. Primer je Novica koji ne da je kupio dve kuce i stan nego ima i celu flotu besnih automobila. Evo istim stopama idu doktor i Mikic a kajmak ce da ubere Aca Karatista koji nije nista u zivotu radio nego je ziveo od kradje i prevara na tudj racun. To svi znaju u Kucevu.

  12. Situacija u Kucevu je i gora od ovoga. Svako ko se usprotivi snsovcima biva sikaniran, ponizen. Da nadje neki posao u Kucevu nema sanse cak ni kod privatnika jer oni sve ucenjuju. Opusti haos je u Kucevu. Ako razmisljas svojom glavom i istices se od drugih odmah je tu 20 polupismenih snsovaca koji ce da te uguse.

  13. Jad i beda mafijasko-snsovskog klana u Kucevu. Sem njih i njihove familije nema drugih gradjana. Nevidjena pljacka na svakom koraku. Deluju kao sekta. Ko god im se suprotstavi prete mu i fizickim napadima. Vucic gubi glasove u Kucevu zbog Perisica i njegove bratije.

  14. Nema manje opštine a više lopova na jednom mestu postali su organizovana kriminalna grupa. bia, policija, tužilaštvo niko im ništa ne može jer imaju korene u vrhu sns. što reče jedna prijateljica samo bog može da ih reši

  15. Кучево је било солидно место за живот док није ушао у политику Јаношевић. Његовим доласком у општини општина је нагло пропадала. Почела су подметања, реваншизам, нетрпељивост а на површину су испливали неписмени јер Јаношевић је само са таквима и могао да управља. Једном лош човек. Кренуће размирице и у комуналном јер где год је Јаношевић ту нема коректности.

  16. Mikić je stigao da bude zamenik predsednika? Ne mogu da verujem. Nepismeni naduvenko. O njegovim malverzacijama da i ne govorim. Strašno

  17. ZASTO JA RINTAM PO NEMACKU BAUSTELU KAD U KUCEVO NERADNICI IMAJU PO DUPLE PLATE. NECE U MOJE KUCEVO DA BUDE BOLJE DOK NE OTERATE TE BARABE. NJIH INTERESUJE NJIHOV INTERES A NE RADE ZA NAROD. IMA NAS VISE U MUNCHEN NEGO U KUCEVO ZBOG TAKVIH

  18. Bio sam radnik JKP Kucevo. Problem je nepotizam i raznorazni klanovi koji vladaju u preduzeću i van preduzeća. Ljudi su poslednji sloj društva i veoma je teško komunicirati a kamoli raditi sa njima. Posla previše za tu platu, teško izrabljivanje bez ikakvog obzira.
    Radna atmosfera je veoma loša.
    Na mestima šefova su ljudi sa srednjom polu završenom školom ili kupljenom visoko strukovnom školom po ugledu na direktora Marijoka. Novica koji dolazi na mesto neradnika sa kupljenom strukovnom školom će još više produbiti podele jer je on poznat po tome.

  19. Ha ha ha…
    Razni Rajčići, Mikići, Janoševići, Petrovići, Drikići, Kecmani u Kučevu, imaju po nekoliko miliona dinara primanja, njihovi uvlakači samo po par stotina hiljada dok marva radi za tridesetak. Zato glasajte za njih i ne kukajte. Sami ste ih izabrali. Doduše u ovom slučaju mafija je pripomogla.

  20. Kučevo jje nekad bilo poznato po homoljskim motivima po Đorđu Marjanoviću a sada po sedištu mafijaške organizacije pod imenom SNS.

  21. Kučevo je nekada imalo 3500 radnih mesta van opštine. Sada jedva 100. Mislim da je nezaposlenih oko 70 posto. Oni koji su zaposleni uglavnom su na teret gradjana.

  22. Nego…odkud ovi likovi na vlasti?
    Aaa-haa…birao ih naaaroood! Na izbori, još pre oho-hooo godina. Po ustaljenom principu “unđe majtare”, kažete?
    Idibegaj.
    E, pa sad braćo zvaćite, ćutite i gutajte – kad niko ne gleda.
    I svima pričajte kako je super.
    Nažalost ovim budalaštinama nema kraja ni pomoći.

  23. Mislim da se previše pažnje pridaje makar i negativne tom Janoševiću a on tome uopšte nije vredan. Taj čovek je najveće zlo koje je Kučevo moglo da zadesi u zadnjih 20 godina.

  24. Sns vlast u Kučevu je mešavina nacionalističko-komunističkio-mafijaških ostataka iz prošlosti naučenih da žive na grbači jadnog naroda. Njihovim odlaskom sa vlasti zasijaće sunce i nova nada nad Kučevom.

  25. Napredna-mafijaška vlast koja orgije po celoj Srbiji je pravi dokaz da riba uvek prvo smrdi od glave? Zato posle izbora lustracija na svim nivoima, jer je to jedini uslov da se iskorene diktature iz svih oblasti.

  26. Eh, da je Mikiću samo te tri plate profesora. To je ono za šta se zna u papirima s ono što se ne zna vreme će pokazati. Vučić na narednim izborima može samo da se slika sa njima jer neće više niko da glasa za njih.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker