POŽAREVAČKO RODBINSKO PRAVOSUĐE: Ako si bivši odbornik, možeš da uzurpiraš tuđu imovinu i da pesničiš policiju

Već duži niz godina, a naročito u poslednje tri nedelje, drama koja je zadesila porodicu Jović iz sela Poljana nadomak Požarevca, sela, koje je nadaleko poznato i po čuvenom manastiru Sestroljin i njegovom lekovitom vodom, uznemirila je javnost.

Trenutak nakon što je Vladan Jović nogom šutnuo kapiju/Foto: Screenshot/nadzorna kamera u autu

Naime, stric Duško Jović, koji je inače bivši odbornik grada Požarevca, rešio je svim silama i vezama ne birajući oružje, da svojoj sestričini Mileni otme nasledstvo koje je ona zakonito nasledila po pravosnažnom ostavinskom rešenju 8. maja 2019. godine, od svog pokojnog oca.

– Moj pokojni otac Boža, bio je vredan i radan čovek, nadaleko čuveni majstor koji kada je kućio svoje domaćinstvo nije ni slutio da će jednog dana njegov rođeni brat da stoji na njegovoj kapiji i fizički se obračunava sa njegovim naslednicima – , kaže sagovornica TPKNEWS-a Milena.

Spomenuti stric je sudskom deobom još 1980 godine udaljen od strane njegovih roditelja iz ovog domaćinstva, a koje su njegove namere, porodica Jović je otkrila kada je u kući pokojnog brata u Poljani, pre 40-setog dnevnog pomena, kradom doveo notara koji je preneo deo parcele koja je usmenim dogovorom pripala njegovom bratu, i koji je 30 godina plaćao porez za istu. Ta parcela se vodila na ime njegove nepokretne majke o kojoj od smrti njegovog oca brinu bakine unuke.

Zakonita naslednica je u više navrata upozorila svog strica da joj ne menja brave i ne isključuje nadzorne kamere. Međutim, upozorenja njenog strica nisu mnogo brinula, s obzirom da je bivši odbornik grada Požarevca, tako da je nastavio da sprovodi uznemiravanje, samovolju i uzurpaciju imovine.

Januara 2021. godine, naslednica podnosi prijavu policiji zbog krađe kamere koje tužilaštvo i zamenica tužioca Vladanka Pantić odbacuje iako joj je Milenin stric dostavio nevažeće, neovereno i neupisano u APR Generalno punomoćje. Ona zaključuje da ova porodica ima nerazrešene imovinske probleme iako je imovina u celosti već raspoređena na zakonite naslednice, ćerke, 2019. godine. Majka i brat ne pripadaju zakonskom redu naslednika, stoga imovinski problemi i ne postoje, ali zato postoji veza i to rodbinska između stričevog advokata Bojana Bojice i zamenice tužioca Vladanke Pantić.

Ceo slučaj Milena Jović predaje državnim zakonodavnim organima u Požarevcu, moleći ih da sud u Požarevcu zaštiti po zakonu nju i njenu imovinu za koju stric svuda navodi da je njegova, pa je tako Jula meseca ove godine, fizički sprečio firmu “Total protektor” da ugradi nadzorni sistem na njeno domaćinstvo. Tom prilikom je Duškov sin Jović Vladan, koji je inače javnosti dobro poznat po umešanosti u aferi “Volfbanke” i prevari sa kreditima, šutirao auto navedene firme i vređao prisutne radnike.

– Najveći problem je kulminirao 18. oktobra ove godine, kada je patrola policije po prijavi mog strica i strine, došla u Poljanu, gde smo na pitanje policijskih službenika “ko je vlasnik domaćinstva”, i stric i ja odgovorili isto. Kada je moj suprug Danijel otključao ulaznu kapiju u prisustvu policajaca, s leđa mu je prišao sin mog strica Vladan, i u stilu fudbalera silovito nogom šutnuo kapiju, a zatim je nastavio da šutira zaključana vrata kuće, dok je moj stric Duško odgurnuo mog supruga Danijela od vrata kapije – , sa dozom gorčine priča naša sagovornica.

Duškov sin Vladan je šutiranjem ulaznih vrata kuće uznemirio nepokretnu baku koja nije ni imala predstavu šta se dešava u dvorištu domaćinstva. Policija je umirila Mileninog strica i njegovog sina i uzela njihove izjave.

U drugom navratu, po rečima naše sagovornice, dotični su provocirali i pretili policijskim službenicima.

– U pretnjama je najglasniji bio moj stric Duško koji se kao i svaki provincijski siledžija bahatio pozivajući se na svoje partijske veze, naročito je pokušavao da uplaši policajce kako on ima jake veze u Požarevcu i da oni ne znaju sa kim imaju posla, i da će on lično da se potrudi da oni budu suspendovani i smešteni iza rešetaka – , kaže Milena.

Nezadovoljni, jer im je policija naredila da napuste posed, Milenin stric i njena strina napadaju policijske službenike, gde je, Radinka, Milenina strina, neočekivano s leđa, pesnicom udarila više puta u glavu policajca kome je nanela lake telesne povrede glave i vrata.

– Tada policija donosi jedinu ispravnu odluku i hapsi uzurpatore moje imovine koje je zatim interventnim vozilom sprovela u pritvorsku jedinicu u Požarevcu, odakle su oni nepunih pola sata nakon toga išetali kao iz autobuske stranice – , kaže naša sagovornica.

Bez obzira što je Mileninom stricu, strini i njihovom sinu izrečena privremena zabrana prilaska njenoj porodici i njenom domaćinstvu, oni se ne smiruju. Dok sa druge strane ostaje da nadležni daju odgovore na pitanja, zašto nije doneta privremena zabrana prilaska od strane Suda odmah nakon prvih uznemiravanja ove porodice? Kako advokat Bojan Bojica zastupa nepokretnu baku a da baka ni ne zna da ima advokata niti zna da je tužila svoju unuku koja je izdržava? Kako se notar bez odobrenja vlasnika slobodno šetao po ovom domaćinstvu? Zašto je policija bez naloga pokušavala da u 12 sati noću uđe u kuću i koja je sa privatnog broja preko Viber aplikacije zvala vlasnicu kuće? Zašto je socijalno, tužilaštvo i policija uvažila nevažeće Generalno punomoćje Mileninog strica i time nanela nepopravljivu pravnu štetu i troškove ovoj porodici?

Mnogo pitanja, a do sada ni jedan odgovor.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Душко је ђубре и цело село га мрзи. Јако зао човек а ни синови му нису бољи, само се позива на Српску Напредну странку и брука нас поштене чланове странке. Да зна врх странке шта он ради био би избачен и процесуиран.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker