IZ PROVODA DIREKTNO U SMRT: Detalji nesreće kod Velikog Gradišta u kojoj je poginuo Filip (17) iz Braničeva

Filip M. (17) iz Braničeva nastradao je na licu mesta, kada je automobil u kojem se nalazio prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s dva automobila.

Screenshot/Instagram

Filip M. (17) iz Braničeva kod Velikog Gradišta je poginuo dok je petoro njegovih drugara povređeno u stravičnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 23 sata u mestu Srednjevo, na lokaciji Lazinac, na putu Požarevac – Veliko Gradište.

Filip i njegovi prijatelji prethodno su bili u provodu, u povratku njihovo vozilo prešlo je u suprotno traku i direktno se sudarilo s dva automobila! Filip M. i njegovi prijatelji bili su u vozilu „opel vektra“, a za volanom tog automobila bio je S. M.

– „Opel vektra“ se kretao iz pravca Srednjeva ka Velikom Gradištu. Na blagoj krivini „opel“ je iz desne kolovozne trake prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa „škodom“. Od siline udarca vozilo se odbilo i sudarilo se sa trećim vozilom koje se nalazilo iza „škode“. Automobil je bio potpuno smrksan i nastala je prava drama jer su decu bukvalno izvlačili iz olupine – navodi izvor blizak istrazi.

DOŠAO DA POMOGNE PA VIDEO SESTRIĆA U OLUPINI!

Mnogi meštani i vozači koji su se zatekli na licu mesta prišli su da pomognu nesrećnoj deci.

– Zaista su mnogi pritrčali da pomognu i pomagali u izvlačenju dece. Ono što je zastrašujuće je to da se zaustavio i policajac koji nije bio na dužnosti. Kada je prišao, video je da je jedan od povređenih dečaka njegov sestrić. Zamislite da tako nešto doživite – kaže meštanin.

– Filip se nalazio na zadnjem sedištu. U vozilu je bilo ukupno njih petoro – četiri mladića i jedna devojka. Za volanom je bio S. M. iz okoline koji je zadobio teške povrede. Filip je, nažalost, od siline udarca poginuo na licu mesta, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Nije mu bilo spasa. Povređeni su zbrinuti u požeravačkoj bolnici – tvrdi naš sagovornik.

Prema rečima poznanika poginulog tinejdžera, oni su prethodno bili u provodu.

– Na mestu gde se dogodila nesreća nalazi se blaga krivina koju mladi vozač S. M. nije uspeo da savlada i izgubio je kontrolu nad automobilom. Priča se i da su se kretali velikom brzinom. Navodno su „opelom“ išli 150 kilometara na sat. Vozilo je bukvalno bilo u parčićima… staklo, delovi automobila i krhotine bili su razbacani po putu. Srećom, u „škodi“ svi su prošli bez povreda – kaže naš sagovornik.

RODITELJI OČAJNI

Poznanici poginulog Filipa kažu da je bio dete za primer.

– Bio je jako dobar i voleo je da se druži sa vršnjacima. Potiče iz dobre i vredne porodice koja se bavi poljoprivredom. Iza sebe je ostavio majku, oca i starijeg brata koji ide u srednju školu. Njih je ova tragedija uništila – navodi komšija.

– Oni su svi dobra deca zaista i samo su uživali u raspustu. Celo leto su imali za sebe. Seli bi tako u automobil i vozili se od sela do sela. Izlazili su na razna mesta, u zavisnosti gde se šta dešava. Tako je bilo i te kobne noći. Negde su izašli u okolini Požarevca, a zatim se dogodila tragedija. Svi su se oni lepo družili i bili su dobra deca. Priča se da ih je u automobilu bilo više nego što treba i da je čak neko od njih bio u gepeku. Zasad su sve nagađanja – tvrdi naš sagovornik.

Utvrđuju se okolnosti tragedije.

POZNATO STANJE POVREĐENIH

U nesreći je učestvovalo šest osoba, a mladić Filip M. (17) je stradao na licu mesta.

Mladić (19) je poslat na ortopediju Urgentnog centra, ima višestruki prelom karlice, multifragmentalni prelom desnog buta i desne nadlaktice. Jedan muškarac (56) je primljen na ortopediju sa prelomom potkolenice.

Takođe, kako saznajemo na intenzivnu negu hirurgije su primljene tri osobe.

Muškarac (20) je dobio potres mozga, žena (60) dvostruki prelom desne ruke i ruptura mišića trbušnog zida. Još jedan muškarac (24) je zadobio potres mozga, stabilni prelom drugog vratnog pršljena, jednog rebra i manja kontuzija bubrega.

(Tpknews.com/Alo!)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Saučešće porodici nastradalog mladića, a povređenim mladićima želim brz oporavak. Niste napisali jednu bitnu činjenicu. Vozač koji je izazvao udes, nije bio tinejdžer, već zreo čovek koji je zašao u četvrtu deceniju života i kome ovi mladići po godinama nisu mogli biti drugari. O kakvoj se osobi radi, najbolje je da pošaljete dopisnika u Kusiće, pa da se raspita kod meštana o njemu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker