POSLE SKORO PET GODINA: Rešena misterija opljačkane zlatare “Pepšić” u Petrovcu na Mlavi

Dugo čuvana tajna, prikriveni dokazi, istraga skrenuta u pogrešnom pravcu, kum tipovao kuma, glavni razbojnik Belivukov vojnik…dobilo je i svoj konačni epilog.

Foto: Privatna arhiva

Oktobra 2016. godine opljačkana je zlatara “Pepšić” u Tržnom centru “Stig” u Petrovcu na Mlavi. Nakon ove misteriozne pljačke, pojavile se mnogobrojne verzije po petrovačkim birtijama dok se ispijalo pivo ili rakijica, ali sve su to bile namerno i promišljeno puštene informacije kako se ne bi istina saznala.

Pljačku zlatare “Pepšić”, da podsetimo, policiji je prijavila frizerka iz obližnjeg lokala, jer je, po dolasku na posao, videla razvaljena vrata zlatare, a policija je tokom uviđaja utvrdila da su kradljivci provalili u zlataru i odneli metalni sef težak oko 150 kilograma, sa oko dva kilograma zlata.

– Obili su katanac i vrata na zlatari, ušli unutra i odneli celu kasu sa nakitom. U njoj je bilo samo zlato i nakit, nije bilo srebra. Ne znam kako su kasu mogli da odnesu a da ih niko ne primeti. Za krađu smo saznali od ljudi koji su videli otvorena vrata na zlatari a da unutra nema nikoga – ispričala je za TPKNEWS te 2016-te godine majka vlasnika zlatare Milica, dok nam je vlasnik zlatare rekao da se nalazi u teškom stanju i da od uzbuđenja ne može da govori.

Samo je kratko rekao: “Ostavite me molim vas, ne mogu da govorim, loše mi je”.

U okolnim lokalima tada su svi ostali u čudu kako su provalnici mogli da odnesu sef, kad je ulica ispred tržnog centra gde se nalazi zlatara u rekonstrukciji, što znači da lopovi nisu imali nikakvu mogućnost pristupa bilo kojim vozilom blizu zlatare već su morali daleko od zlatare da se parkiraju.

– Ako su uspeli da iznesu tako težak sef, čemu onda mi ostali da se nadamo, kad su im naši lokali mnogo lakši plen – , rekli su tada za TPKNEWS vlasnici susednih lokala.

Posle skoro pola decenije, kako otkriva izvor TPKNEWS-a, tiper zlatare je bio bivši i suspendovani policajac Trujić Dragče iz sela Ranovac. On je inače bio i kum vlasnika zlatare. Trujić je već imao od ranije kriminalne afere ali su mu progledali kroz prste (tipovanje pekare u Rašancu, prodaja ilegalnog oružja…).

Bivši policajac Trujić Dragče, bio je portir u policijskoj stanici u Petrovcu na Mlavi, a bio je zadužen i za nadzor kamera. U noći pljačke slučajno je bio na dužnosti i baš tada kamere nisu ništa slučajno snimile.

Inače, Trujić Dragče je bio dobar prijatelj sa Srđanom Novakovićem iz Ždrela, seoskim lopovom koji je krao po obližnjim kolibama i vikendicama, a kada se napije obije i po neku gastarbajtersku kuću u kojoj niko nije živeo. Novaković je već robijao zbog krađe drva, obijanja i pokušaja silovanja starice na melničkom putu.

TANDEM TRUJIĆ, NOVAKOVIĆ I VALENTINA

Trujić je Novakoviću izneo svoj plan, kaže naš izvor, i Novaković je poslao u zlataru svoju ljubavnicu Adamović Valentinu iz sela Starčeva, koja je poznavala zlatarovog starijeg sina, kako bi izvidela situaciju i prikupi podatke o senzorima alarma. Nakon toga Valentina je otišla za Pariz, gde inače i živi, i novčano je preko Western Uniona slala Novakoviću novac zbog pokrića. S obzirom da je za Novakovića ovo bio preveliki zalogaj, on je angažovao dvojicu prijatelja, jednog iz Svilajnca a drugog iz Loznice da opljačkaju zlataru. Oni su to i uradili. Taksijem koji je vozio Novakovićev prijatelj Bosanac sladoledžija pljačkaši su napustili grad.

Međutim, kako kaže naš izvor, nadzorne kamere kazina “Favorit” snimile su pljačkaše. Korumpirani, sada bivši a tada glavni ispektor Siniša Bogdanović Conja je preuzeo sve video zapise iz kazina. Jedan tadašnji prijatelj mu je pomogao da identifikuje razbojnike, od kojih je jedan bio sin jednog sveštenika a drugi desna ruka Darka Eleza za kojim je bila raspisana poternica BiH, a koji je inače bio Belivukom vojnik.

S obzirom da je u to vreme Belivuk bio redovan Conjin gost, nije mu bilo teško da identifikuje lopove. Ali, umesto da ih uhapsi, bivši inspektor Conja sklapa dil sa njima i oni ga isplaćuju 10 hiljada evra da skrene istragu u pogrešnom smeru. Dokazni materijal i video zapise je sklonio, a ni dan danas ova pljačka zlatare “Pepšić” u tržnom centru “Stig” u Petrovcu na Mlavi nije rešen, zlatarevom sinu je zapretio da se ne raspituje previše jer su to veoma opasni ljudi, a koji je igrom slučaja i komšija inspektora Siniše Bogdanovića Conje.

Novac koji je inspektor Conja dobio je bio predviđen za isplatu Srđana Novakovića i policajca tipera Trujić Dragčeta zbog čega su ova dvojica ušli u sukob sa korumpiranim inspektorom Conjom, a policajac Trujić Dragče je nakon toga suspendovan iz službe godinu dana pre penzije. Sa Novakovićem je Conja napravio dil, i obezbedio mu je pasoš nakon čega je ovaj otišao u Pariz kod ljubavnice, a preko, sada pokojnog, predsednika suda Baneta Markovića, inspektor Conja je sredio da se za Novakovićem ne raspiše međunarodna poternica.

I na kraju, opšta pouka iz svega ovoga je da novac nije dobio onaj ko je hteo već onaj kome je suđeno. Dvojica tipera ostadoše bez para a inspektor Conja je dobijeni novac investirao u jednu firmu gde je i propao. Nije se ni njemu dalo.

Imena dvojice razbojnika ne možemo javno izneti da ne bi smo uticali na istragu, a inače, njihova imena su poznata šefu OKP-a u Petrovcu na Mlavi, dok Belivukov vojnik se trenutno nalazi u Španiji u bekstvu.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pročitajte i
Close
Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker