KRIJUMČARENJE OPASNIH MATERIJA: Živu su godinama švercovali preko Dunava iz Rumunije

Saobraćajni policajac Goran Dražić (47) iz Velikog Gradišta uhapšen je akciji SBPOK i SAJ zbog sumnje da je pomagao švercerima žive i sakrivao odbeglog Dragana Ilića, u policiji je negirao umešanost.

Begunac Dragan Ilić (39)

Kako saznajemo, uhapšeni saobraćajac skrivao je 25 kilograma žive koje je pronađeno u stanu njegove ljubavnice, a sumnja se da je ova opasna materija, koja može da se koristi kao bojni otrov, preko Kosova trebalo da bude isporučena islamskim teroristima na Bliskom istoku.

Na saslušanju Dražić je negirao sve to: – Nisam umešan u to, samo poznajem neke od tih ljudi. Nisam kriv – navodno je rekao Dražić.

Dragan Ilić (39), iz Radoševca, opština Golubac, koji se nalazi u bekstvu, pobegao je u Rumuniju. Ilić je još od ranije poznat policiji, on je već osuđen na devet meseci zatvora zbog posedovanja vatrenog oružja i narkotika, međutim on je duže vreme izbegavao izvršenje kazne, i još od tada je u bekstvu – kaže naš izvor.

Krijumčarenje žive, kako saznajemo, datira još iz vremena kada se iz Rumunije prko Dunava švercovala nafta. – Verovatno je da su u Srbiju istim kanalima još od tada prko Dunava dospevale i određene količine žive – dodao je naš sagovornik.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker