HUMANI GEST: Radnicima NIS-a kožu će donirati kolege

Radnici NIS-a doniraće kožu dvojici kolega koji su 20. septembra teško povređeni u požaru na naftnoj bušotini „Bramalj 3“ u selu Bradarac.

Foto: M. Veljković

Opekotine drugog i trećeg stepena, koje su zahvatile 65, odnosno 45 odsto tela, zadobili su Dejan Jerinkić (34) i Goran Belančić (34), obojica iz Kikinde, dok je treći radnik, Miroslav  Radujko (45) lakše povređen i njemu nije potrebna transplantacija kože.Njih trojica povređena su u toku požara koji je, nakon jedne jače i više slabijih ekssplozija, izbilo na naftnoj bušotini NIS-a, za  vreme izvođenja remonta.

U gašenju požara učestvovaloj je više vatrogasnih vozila iz Požarevca i Kostolca, pa je on lokalizovan oko  21 sat. Kako je tada saopštilo rukovodstvo NIS-a, požar je uspešno  ugašen i više nije bilo opasnosti po živote meštana i njihovu imovinu.  

Na društvenim mrežama prvo je objavljen apel građanima da se jave ako su voljni da doniraju kožu i krv za dvojicu teško povređenih radnika, a onda su za donore izabrana petorica kolega: Sava Zorić, Stojan  Mišković, Đorđe Čičulić, Radovan Gavrančić i Jovan Mijatović.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker