UKRALI ESCAJG UMESTO 30.000 EVRA: Prvostepene presude za četvoricu razbojnika

Četvorica optuženih pretukli su bračni par Stević iz Poljane, jer su imali dojavu da im se u kući nalazi 30.000 evra

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, donelo je prvostepenu presudu protiv četiri lica iz Kruševca i Niša, optužena za razbojništvo izvršeno avgusta prošle godine nad bračnim parom Stević u Poljani.

Vladan Pavlović (39) iz Kruševca osuđen je na 4,5 godine zatvora, Bojan Petrović (48) i Srđan Jašarević (29) iz Niša na po četiri godine, koliko je dobio i Milan Novaković (39) iz Kruševca.

Na ove presude zastupnici optuženih podneli su žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu, koji može da ih potvrdi, da ih preinači ili da vrati postupak na početak. Uz izrečene presude, optuženima je ukinut pritvor u kojem su bili od hapšenja, od avgusta prošle godine, sem Vladana, koji je pritvoren u novembru, jer je bio u bekstvu. Od optužnice podignute prošlog novembra, koju zastupa Dragan Petrović, zamenik višeg tužioca, ova četvorica braniće se sa slobode.

Prema navodima iz presude Bojan i Srđan ušli su u domaćinstvo supružnika Aleksandra i Olivere Stević u Poljani, jer su imali dojavu da ovi poseduju 30.000 evra, i sakrili se u njihovoj štali. Kad su supružnici ujutru došli da nahrane stoku, razbojnici su ih napali motkama i udarali ih po telu i glavi. Tom prilikom teško su povredili Stevićevu suprugu polomivši joj nekoliko rebara i povredivši glavu, dok je on zadobio lakše povrede.

Kada su ih savladali, navodi se u obrazloženju presude, oboje su vezali kanapom i preko usta im zalepili selotej traku. Zatim su ušli u kuću gde su izvršili premetačinu, dok su Vladan i Milan u kolima čuvali stražu. Ubrzo su izašli iz kuće sa jednom akt tašnom, misleći da nose bogat plen, ali se u njoj nalazio samo jedan escajg. Verovatno su imali pogrešnu dojavu ili su u brzini odneli pogrešnu tašnu. Posle toga kolima su se udaljili sa lice mesta gde su se kod jednog salaša u blizini sela razdvojili.

Dvojica su otišla kolima, a Vladan i Milan su ušli na salaš i ukrali dve bicikle i njima nastavili bekstvo. U međuvremenu, oštećeni Stević je uspeo da se odveže i da pozove policiji i hitnu pomoć. Policija je brzo reagovala i uhapsila dvojicu razbojnika na biciklima. Ostala dvojica razbojnika otišla su u Kosovsku ulicu u Požarevcu gde je Vladan imao stan koji je prijavio kao mesto boravišta. U tom stanu policija je uhapsila Milana, dok je Vladan pobegao, a uhapšen je u novembru.

OSUĐIVANI

Svi optuženi su više puta osuđivani za razna krivična dela, a za krivično delo za koje se terete zaprećena je kazna od 2 do 12 godina zatvora.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker