DVANAESTI DAN: Manje protestanata zbog tribine radija „BOOM93“

Protesti „protiv diktature“ u Požarevcu održani su po dvanaesti put sa, do sada, ubedljivo najmanjim brojem učesnika.

Na kružnom toku u centru grada okupilo se 11 demostranata, plus jedan pas, kućni ljubimac, koji je zajedno sa svojim gazdom učestvovao u mini protesnoj šetnji, koju su okupljeni demonstranti održali.

Razlog ovolikog malog broja okupljenih demostranata nije bio ni hladno vreme, niti dosadna „jesenja“ kiša koja je padala celi dan, kao ni strah koji je zavladao kod njih, već, verovali ili ne, zbog tribine koju je organizovao lokalni radio BOOM93.

Naime, u isto vreme kada je bio zakazan protest, u prostorijama pomenutog radija održavala se javna debata pod nazivom: “nadzor planiranja i trošenja budžeta, mehanizmi efikasnije kontrole nad javnim sredstvima”, u kojoj su učestvovali, pored medijatora, novinara Uroša Uroševića, Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta Kraljevo i Robert Kozma iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Pošto su, kako je rekao jedan od viđenijih aktivista na protestima, Filip Božilović bili interesantni gosti, kao i tema debate, odlučili su uz prethodni dogovor sa organizatorima tribine, da dvadesetak građana koji svakodnevno protestvuju, aktivno učestvuju na pomenutoj tribini.

– Jeste, do sada bilo je najmanje učesnika u protestu, ali sigurno bi nas bilo više bar, za nekoliko desetina, da dvadesetak naših nije učestvovalo na tribini radija BOOM93. Ovako, iako nas je bio mali broj mi smo održali plamen protesta i organizovali mini, kružnu šetnju, oko zelene površine na kružnom toku pod nazivom: vrtimo se u krug“. Želja nam je bila da tom šetnjom pokažemo i ukažemo trenutno stanje u društvu, koje traje duže vreme – rekao je Božilović i dodao da će se protesti organizovati i sutradan, na istom mestu i u isto vreme.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker