TID regata posetila Veliko Gradište

U Veliko Gradište, u subotu 4. avgusta, stigla je 63. TID kajakaška regata 2018.

Ove godine, oko 140 učesnika, kojih je najviše bilo iz Nemačke, Austrije, Holandije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Švajcarske, Francuske i naravno Srbije, bili su gosti ove opštine.

U gradskom parku, pažnju prolaznika privuklo je šarenilo šatora sa obeležjima različitih zastava iz čitavog sveta. Za sve učesnike bila je organizovana večera – pasulj “Gradištanac“, čime je ujedno najavljena i manifestacija posvećena ovom kulinarskom specijalitetu koja će se u gradskom parku održati 11. avgusta.

Najveća i najduža rečna regata na svetu traje 75 dana i za to vreme prevesla se preko 2.450 kilomatara rekom Dunav. Regata je veoma popularna u svetu i pored učesnika iz podunavskih zemalja ima ih i sa drugih kontinenata. Svake godine, poslednjeg vikenda juna, regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se početom septembra u luci Sveti Đorđe u Rumuniji na obali Crnog mora.

Organizator TID-a kroz Srbiju je Kajakaški savez Srbije uz podršku Turističke organizacije i opštine Veliko Gradište u ovoj lokalnoj samoupravi.

(TOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker