PRESUDA SUDA U POŽAREVCU ZA INCEST: Brat napravio sestri dete, dobio samo vaspitnu meru! (FOTO)

Krivično veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojkovć, Arjetonu Krasniću (21) iz Kostolca izreklo je vaspitnu meru boravka u popravnom domu, jer je, dva puta u novembru 2015. godine, obljubio, tada dvanaestogodišnju, rođenu sestru M.L(14), koja je u avgustu prošle godine rodila muško dete.

Iako je u trenutku izvršenja krivičnog dela on bio punoletan, jer je imao 19 godina, veštačenjima je utvrđeno je da je smanjeno uračunljiv, pošto je procenjeno da je njegova psihička zrelost na mentalnom nivou deteta od 16 godina. Zbog toga nije mu suđeno kao mlađem punoletniku, koliko je stvarno bio star, već kao starijem maloletniku od 16 godina, koliko je veštačenjem utvrđeno bio mentalno star.

Ovo krivično delo optuženi je nad sestrom, tada starom 12 godina, izvršio u dva navrata, u porodičnoj kući u Kostolcu, koristeći odsustvo roditelja, inače izbeglica sa Kosova. Iako se pri saslušanju branio negiranjem dela tvrdeći da u životu nije imao seksualni odnos, DNK analiza potvrdila je da je on, 999993 posto,otac deteta. Sud je prihvatio izjavu njegove sestre, koja ja dala uz prisustvo advokata za maloletnike i dečjeg psihologa iz Centra za socijalni rad, gde je detaljno opisala kako je zatrudnela.

– Iz iskaza oštećene maloletne M.L. utvrđuje se da je njen rođeni brat ovde optuženi Arjeton Krasnići u novembru mesecu 2015. godine i to kada su njihovi roditelji bili odsutni od kuće, u njihovoj porodičnoj kući izvršio obljubu nad njom i to u dva navrata. Naime, ista objašnjava da joj je brat skinuo donji deo trenerke i gaćice, zatim legao preko nje, raširio joj noge i svojim polnim organom prodro u njen polni organ. Na isti način, tokom istog meseca, imao je i drugi put polni odnos sa njom. Zbog svega toga, njen brat Arjeton je otac muškog deteta, kojeg je ona rodila 23. avgusta 2016. godine, pri čemu je navela da ona to nije smela da saopšti roditeljima i da su oni za sve to saznali tek kada je njen brat uhapšen – navodi se u presudi.

Živomir Rajčić advokat osuđenog za incest

Pri izricanju presude, obe strane saglasile su se da neće podnositi žalbe, pa je presuda time postala pravosnažna. Optužnicu protiv Krasnića zastupao je zamenik višeg javnog tužioca, Miroslav Vojinović, dok je optuženog, po službenoj dužnosti, branio poznati požarevački advokat Živomir Rajčić. “Vaspitna mera koja je mom branjeniku izrečena može da traje najmanje šest meseci a najduže 4 godine. Ukoliko vapistna ustanova u koju bude smešten, kao i sud, budu saglasni, on može na slobodu da izađe i pre isteka 4 godine”, rekao je Rajčić. On se složio da se njegov branjenik što pre uputi u popravnu ustanovu, kako bi tamo mogao da završi neki kurs i tako se osposobi za posao po izlasku na slobodu. “Moj branjenik nije priznao delo za koje se tereti, ali je DNK analiza nedvosmisleno njega označila kao krivca”, rekao je Rajčić. U ukupno trajanje vaspitne mere Krasniću će biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru, koji mu je određen u oktobru prošle godine. Na pitanje šta se dešava sa detetom koji je sestra optuženog rodila, on je rekao da dete odlično napreduje i da o njemu brinu njegova maloletna majka i njeni roditelji.

Presuda za incest

Mentalna zaostalost spasla ga dugogodišnje robije

Da Arjetonu veštačenjem nije utvrđena mentalna zaostalost na nivou detete od 16 godina, mogao je da bude osuđen na višegodišnju robiju, maksimalno 15, koliko je propisana za to krivično delo. Ovako, pošto mu se sudilo kao starijem maloletniku, dobio je vaspitnu meru da, maksimalno do četri godine,provede u odgovarajuću ustanovu, jer za maloletnike tog uzrasta nije propisan kazna strogog zatvora, bez obzira kakvo su krivično delo učinili. Kako saznajemo, Arjeton je, pošto je presuda pravosnažna, puštem iz pritvora i odmah je prebačen u Vaspitno popravni dom u Kruševcu, gde će izdržavati presuđenu kaznu.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker