PREPOZNAĆE SE SIGURNO: Požarevački seoski školovani petao i njegova neverna koka

U jednom selu pokraj Varoši, ne tako davno, bio je jedan mladi i školavani petao, poznat kao političar galamdžija, a još i obrazovan, završio je državnu školu. Retko je bilo da seoski petao bude obrazovan kao gradski petlovi i kokoške.

Screenshot

Opsesije su mu bile plave kokoške i lokalna politika, čak je jedno vreme bio glavni političar u svom kraju, ipak, najviše od svega je voleo da naskače plave koke, da prima poklone i novac, a i da pije pivo sa svojim petlovima iz policije. Prgav, surov, bezobrazan i nezahvalan prema svojim saradnicima, voleo je da se sveti, ko mu stane na žulj, jer je imao svoje policajce petlove koji su ga štitili.

Nije se proslavio u politici, nesposoban je bio kao političar, samo je pravio kombinacije za sebe i rođake.

Njegov otac matori petao gološijan je bio snalažljiv, dok je radio u firmi, bežao je sa posla da privatno prevozi kukuruz u svojim kolicima po okolnim selima, a dok mu je sin bio glavni petao u opštini, imao je privilegiju da prevozi kukuruz u celom kraju, te je za taj novac kupio sinu novi kokošinjac u gradu.

Koka od školovanog petla još kao mlado pile, volela da je naskaču jaki i snažni, plavi i crni petlovi. Kada se udala za školovanog petla, povukla se malo, a i birala je samo kvalitetne petlove, političare i sportiste. Svađala se stalno sa školovanim petlom zbog svojih afera sa drugim petlovima, a i dolazila je često pijana posle žurke sa svojim koleginicama.

Čak je jedno vreme htela da se razvede od petla galamdžije, da nađe stan u gradu i da uživa uz viski sa mladim petlovima. Ali na kraju je, ipak, ostala da živi sa školovanim petlom. Živeli su srećno, on je pio pivo, a ona je jurila mlade petlove.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker