PROPAO I DRUGI POKUŠAJ: Konstitutivna sednica Skupštine Beograda ponovo odložena

Sednica Skupštine grada Beograda biće odložena i to za 3. mart, to je odluka koju je saopštio Aleksandar Šapić na konferenciji za medije.

Foto: Facebook/Stranka Slobode i Pravde

Ni iz drugog puta nije uspela da se konstituiše Skupština grada Beograda.

Na konferenciji za medije koju je održao Aleksandar Šapić saopšteno je da će Toma Fila ovu sednicu odližiti za dva dana, odnosno za 3. mart. Kao glavni razlog zašto se odlaže ova sednica Šapić je naveo da se čeka odluka Branimira Nestorovića, kojeg ljudi iz SNS-a smatraju legitimnim liderom tog pokreta.

– Branimir Nestorović je rekao da neće ni sa kim razgovarati, čak i neke unapred optužio ukoliko budu razgovarali o formiranju vlasti. Mi smo razgovarali sa gospodinom Aleksandrom Jerkovićem, praktično smo došli do jednog nivoa konačnog dogovora, a onda smo sve zaustavili jer smo odlučili da zauzmemo taj stav i da čoveka kojeg su oni sami proglasili jedinim kredibilnim, mi to prihvatimo. U međuvremenu se raspao taj pokret, pa su oni koji su ga smatrali jedinim kredibilnim i legitiminim počeli da ga optužuju. Raspali su se na tri strane i to je ono što se dešavalo u poslednjih deset dana kad smo organizovali poslednju skupštinu – rekao je Šapić.

Odbornici opozicije su pre samog pokušaja konstituisanja Skupštine grada Beograda blokirali njen rad. Naime, oni su pred sam početak ove sednice razvukli nekoliko transparenata. Na nekima od njih piše “Beograd vas ne želi”, “Džaba ste krali”, “Krađa neće proći”.

Deluje da su novi gradski izbori sve izvesniji, no sačekajmo taj 3. mart da vidimo šta će biti i da li će Šapić i Nestorović naći zajednički jezik.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker