DRAMA KOD KOSTOLCA: Napao policajca električnim pendrekom, ovaj mu uzvratio i ranio u nogu!

U Ostrovu kod Kostolca, u nedelju oko 18 časova odvijala se prava drama u kojoj je jedno lice ranjeno.

Naime, radi se o Jovici Z. (37) iz Ostrova koji je te večeri električnim pendrekom napao policajce, koji su po pozivu u to selo došli da intervenišu zbog nasilja u porodici. On je tim pendrekom napao policajca, koji je mu je uzvratio pucajući mu u desnu nogu. Nakon ranjavanja napadač je prebačen u požarevačku Opštu bolnicu gde mu je ukazana pomoć.

Prema rečima dežurnog lekara pacijent je sa prostrelnom ranom na desnoj nozi oko 19 časova primljen i nakon ukazane pomoći hospitalizovan je na odeljenje ortopedije.

– Pacijent je zadržan na odeljenju i van je životne opasnosti. Sve je urađeno po proceduri i on se nalazi u stabilnom stanju – rečeno nam je u bolnici.

Ovom slučaju prethodio je poziv dežurnoj službi gde je u Ostrovu prijavljeno nasilje u porodici. U toj prijavi policiji je predočeno da Jovica Z. maltretira svoju babu i majku preteći im da će da ih pobije. Prema rečima našag izvora iz policije jedna patrola odmah je krenula u Ostrovo. Kada su stigli pred kuću, priča naš izvor, mladić je izašao u dvorište sa nekakvim duguljastim predmetom u ruci.

– Kada smo mu rekli da dođe do njih on je mašući tim predmetom vikao da će sve da nas pobije i da će na nas da baci bombu, a potom sebe da ubije. On je histerisao i videlo se da nije bio psihičk najstabilniji. Kenuli smo lagano za njim, a on se dao u bekstvo – priča naš izvor i dodaje da je pozvano pojačanje, koje je sa dugim cevima ubrzo došlo u selo.

Potera je krenula kako bi privela mladića i ganjali ga dobrih sat vremena po Ostrovačkim njivama. U jednom trenutku policajci su ga sustigli i pozvali da se preda ali on nije hteo, već je električnim pendrekom zakačio jednog od njih. Policajac je nakon napada na njega uzvratio pucajući mu u nogu. Kada je pao, priča naš izvor, pritrčali su ostali policajci i savladali ga. Pošto je bio ranjen pružili su mu prvu pomoć i prebacili u požarevačku bolnicu.

Naša saznanja potvrđena su u Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu gde su nam rekli da će protiv Jovice Z. podneti krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje nasilja u porodici, napada na služeno lice tokom vršenja dužnosti i zbog posedovanja električnog pendreka, koji je zakonom zabranjen da ga imaju fizička lica.

Kako saznajemo, nakon što se osumnjičeni oporavi pokrenuće se istraga zbog pomenutih krivičnih dela i odrediće mu se pritvor.

Prema rečima meštana Ostrva osumnjičeni mladić bio je problematičan jer je bio narko zavisnik i kao takav pravio razno-razne problebe zbog kojih je poznat organima reda.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker