SPECIJALNI TIM IZ KINE SLETEO U RIM: Poslali avion s 31 tonom opreme, nakon što su pobedili virus sad pomažu drugima! (VIDEO)

Nakon što su prethodna dva tima kineskih stručnjaka stigla u Irak i Iran kako bi pomogla u suzbijanju epidemije koronavirusa, treći tim je sleteo u Rim.

Foto: New China TV

Prema dogovoru italijanskih i kineskih vlasti, specijalna ekipa od 9 stručnjaka donela je i pakete s medicinskom pomoći, čega u Italiji hronično nedostaje nakon što je buknuo broj zaraženih i preminulih.

Na paketima se nalaze i poruke podrške.

“S vama smo. Napred, Italija!”, pisalo je na italijanskom.

U Erbasu se nalazila 31 tona opreme: paketi s desetinama hiljada medicinskih maski, respiratorna oprema, defibrilatori, monitori. Kinesku ekipu dočekali su predstavnici italijanske vlade, kineske ambasade i Crvenog krsta. Opremu će vlada rasporediti u najugroženija područja u zemlji.

“Danas Italija nije sama. Mnogo ljudi u svetu nam daje podršku”, rekao je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo.

Najveća pomoć Italijanima ipak bi moglo da bude iskustvo koje kineski tim ima u borbi s koronavirusom. Devet stručnjaka, od kojih su šestorica muškaraca i tri žene, bili su uključeni u uspešno obuzdavanje koronavirusa protekla tri meseca.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker