ISTRAGA UBISTVA PENZIONERKE IZ PORODINA: U toku intenzivna potraga za ubicama (FOTO)

Nepoznati napadači i dalje izmiču policiji, ali možda ih oda snimak sa nadzorne kamere Hristininog komšije.

Hristina Ilić

Požarevačka policija intenzivno radi na otkrivanju identiteta napadača koji su u noći između subote i nedelje ubili Hristinu Ilić (81), deviznu penzionerku iz sela Porodin.

– Radi se i prekovremeno, ali za sada nema osumnjičenih Verovatno će ih biti kasnije, kad se obave veštačenja i poređenja, jer su u kući nađeni mnogi tragovi DNK – rekao nam je izvor blizak istrazi. Kako smo nezvanično saznali, Hristina je usmrćena sa nekoliko uboda nožem u vrat, a tragovi uboda bili su vidljivi i po telu. Pretpostavlja se da su napadači Hristinu prvo mučili, ubadajući je nožem, da bi im otkrila gde drži novac i dragocenosti.

Kuća ubijene Hristine

Beživotno telo u lokvi krvi u nedelju uveče pronašli su Hristinin sin Momčilo i unuk Dušan. Komšija Ljubiša Golubović, koji je video telo pre dolaska policije, kaže da su se napadači posle zločina zadržali u kući, jer su nađene šoljice sa kafom i omoti od čokolada. Ulazna vrata nisu bila obijena, pa se pretpostavlja da su oni ušli jer su vrata bila otključana.

Hristina je u kući živela sama sa snajom, suprugom njenog pokojnog sina Miroslava, ali je ona u vreme zločina bila u banji. Ova okolnost je, izgleda, napadačima bila poznata, jer su došli kad je Hristina ostala sama. Nezvanično se spominje da je iz kuće odneto 2.000-3.000 evra, dukati i zlatan nakit. – Ovo je nezapamćen zločin. Jadna Hristina, bila je dobra i vredna žena, svi su je u selu poštovali – kazali su nam supružnici Desanka i Rade Milošević, koje smo sreli u centru Porodina.

Supružnici Desanka i Rade Milošević

Napadači su kobne noći duže boravili u Hristininoj kući, što pokazuje da su bili sigurni da niko od porodice neće da se pojavi. Oni su se peli i na tavan, jer se tamo nalazila kutija sa snimcima nadzornih kamera. Međutim, možda ih budu odali snimci sa kamere u komšijskom dvorištu, koje je policija odnela da ih pregleda. Iako je Hristina imala postavljeno čak pet kamera, to nije sprečilo napadače da nesmetano uđu u kuću i počine težak zločin.

SAHRANA

Pokojna Hristina iza sebe je ostavila sina i unuke, koji žive u inostranstvu, u Nemačkoj i Austriji. Njena sahrana obaviće se u četvrtak, na seoskom groblju u Porodinu.

KAZNA

Nad Hristinom Ilić izvršeno je teško ubistvo. Za to krivično delo, prema Krivičnom zakonu Srbije, predviđena je kazna od najmanje 10, a najviše 30 i 40 godina zatvora.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker