TO JE BILO TO: Od danas opet zima!

Prema najavama meteorologa, u narednih sedam dana očekuje se pad temperature sa kišom, snegom i udarima vetra. Tokom vikenda će se zabeleti planine i skijališta

Jače naoblačenje sa kišom i padom temperature danas će se sa severa i zapada Srbije tokom dana proširiti na ostale krajeve zemlje.

Ilustracija: Profimedia

Na visokim planinama sneg. Više padavina očekuje se na jugozapadu i jugu zemlje. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, u Banatu i Pomoravlju olujni, a na planinama jak i olujni jugozapadni.

Tokom dana vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac i postepenom slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče i tokom noći slabljenje intenziteta padavina, a uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima.

Jutarnja temperatura od 2 C na istoku do 10 C na jugu Banata, najviša dnevna od 5 C na severozapadu do 19 C na jugoistoku.

U Braničevskom okrugu će biti oblačno i hladnije sa kišom, intenzivnijom po podne. Vetar pre podne jak jugoistočni, a mogući su i udari olujne jačine, po podne vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac i u slabljenju.

Jutarnja temperatura oko 8 C, najviša dnevna oko 12 C, po podne temperatura će biti u značajnom padu pa je tokom noći širom Braničevskog okruga moguća kratkotrajna pojava snega.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju će biti pretežno oblačno i hladnije, uz postepeni prestanak padavina. U ponedeljak i veći deo dana u utorak biće umereno oblačno i suvo. U utorak po podne i uveče na jugu i jugozapadu, a u sredu i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Zatim umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Temperatura oko, a krajem perioda malo ispod proseka za ovo doba godine.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker