PILOT PROJEKAT: Centar za reciklažu počeo sa probnim radom

Uspešna realizacija prve i početak druge faze pilot projekta “I lepo i korisno i čisto” u opštini Kučevo.

Foto: ekučevo

Prvi deo ovog projekta uspešno je okončan a danas je otpočeo i drugi – početak probnog rada u Centru za reciklažu, kome su prisustvovali predsednik opštine Novica Janošević, menadžerka projekta Slavica Bulutić, koordinatori Suzana Marković i Dušan H Todorović i Slaviša Marijoković ispred JKP “Kučeva”.

Početak radova Centra za reciklažu omogućio je zapošljavanje 16 naših sugrađana. Ova lica neće biti na opštinskom budžetu već će svoja primanja dobijati iz finansijske konstrukcije projekta. Predviđeno je da 4 meseca prinadležnosti dobijaju tako a da se nakon toga finansiraju iz sopstvenih izvora.

Reciklaža otpada je izuzetno značajna – pa će tako uskoro na teritoriji cele opštine biti postavljeno, u prvom mahu, 72 kontejnera u koje će se odlagati (zasebno) papir, aluminijum, plastika i hartija. Lokalna samouprava je izdvojila još 2 miliona dinara za ove namene pa uskoro treba očekivati da se broj kontejnera udvostruči.

Foto: ekučevo

“I lepo i korisno i čisto”, kao pilot projekat za teritoriju čitave Srbije, privlači izuzetno mnogo pažnje – njegova uspešna realizacija omogućiće potrebna iskustva mnogim drugim lokalnim samoupravama da krenu stopama opštine Kučevo.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker