SKANDALOZNO PONAŠANJE: Željko Joksimović opsovao požarevačkog gradskog većnika nakon koncerta

Miljković: “Zašto nećeš da se slikaš sa decom?“ Joksimović: Ma, ko te jebe!“

Jedan od, ako ne, i najpopularnijih pop pevača u Srbiji nakon otvaranja 55. LJKI održao je koncert u Požarevcu, na kojem je prisustvovalo preko 20.000 ljudi.

Umesto po dobroj atmosferi koja je, sve do pred kraj, pratila koncert Joksimović će se upamtiti po nedoličnom, da ne kažemo skandaloznom ponašanju prema sveukupnoj publici, jer nije najavio kraj koncerta, niti dopustio publici da traži bis, niti je hteo da se fotografiše sa svojim fanovima i decom. Šta više, pre nego što je bukvalno pobegao sa scene, on je požarevačkog gradskog većnika dalibora Miljkvića opsovao, nakon njegovog pitanja zašto neće da se fotografiše sa decom.

Sve je počelo dobrom atmosferom i nadahnutim pevanjem Joksimovića. Sve je to trajalo nešto više od sat vremena, dok na bini nije nestalo struje, pošto je, neko iz tehničke službe izvukao glavni kabal koji napaja binu iz utičnice, kako bi napunio mobilni telefon, što je nedopustivo i veliki propust tehničkog organizatora. Prekid programa trajao je pet minuta, nako čega je koncert nastavljen, ali ne u ritmu od pre toga. Joksimović je u nastavku koncerta više pričao, valjada iznerviran zbog prethodne situacije, nego što je pevao i prestavljao individualna umeća svoga benda i pratećih vokala, kao svoja i bendovih folklornih umeća. Nakon pola sata takvog perfomansa on je zapevao, kako se kasnije ispostavilo, svoju poslednju pesmu. Na pola pesme dok je orkestar svirao, Žaljko je kao furija strčao sa scene i u pratnju desetak svojih „gorila“ u trku napustio binu, ne obazirući se na decu koja su sa olovkom i papirom čekala da im da autogram i da se fotografišu sa njim. Šta više, nije ni pozdravio publiku najavivši kraj koncerta, što se dosad nikada nije dogodilo od strane na stotine izvođača programa u istoriji LJKI-a, i na taj način onemogući da ona zatraži bis. Dok je trčao ka spremljenom automobilu za „bekstvo“ obratio mu se član požarevačke Gradske Vlade, Dalibor Miljković upitavši ga zašto neće da se slika sa decom, našta mu je ovaj psovkom odgovorio.

Koncert

– Pred kraj koncerta do mene je došlo dvadesetak roditelja da me pitaju da li njihova deca mogu da se slikaju sa Željkom. Ja sam njihovu molbu preneo Joksimovićemom obezbeđenju na šta su oni rekli da nema problema, samo da sačekaju da se završi koncert. Međutim, on nije završio koncert, već minut  tokom poslednje pesme napustio je binu. Obezbeđenje ga je sprovelo pored nas i dok je užurbano prolazio pored nas upitao sam ga zašto neće da se slika sa decom, našta mi je on drsko i bezobrazna odbrusio: „ma ko te jebe“ i otrčao u pravcu parkinga hotela Dunav. Ja, kao i ostali roditelji sa decom koji su sve to čuli i videli bili su šokirani njegovim ponašanjem i odgovorom, dok su mnoga deca plakala zbog toga što se nisu slikala sa svojim omiljenim pevačem – sa dozom ogorčenja i razočarenja priča većnik Miljkvić šta mu se desilo u komunikaciji sa estradnom zvezdom. Nakon toga, Miljković je Joksimovića zvanično na njegovom fejsbuk nalogu upitao zašto se tako ponašao i zašto nije hteo da se fotografiše sa decom koja su dva sata željno čekala. Joksimovićev mu je preko svog PR-tima odgovorio da isključivo iz bezbednosnih razloga prema deci nije to uradio pošto je u Vip zoni bilo previše ljudi.

Dalibor Miljković većnik grada Požarevca koga je opsovao Željko Joksimović

– Poštovani Dalibore, Željko se uvek trudi da pronađe vreme za svoju publiku, posebno za najmlađe. Iz tog razloga organizovano je i kraće fotografisanje sa decom pred početak koncerta. Nakon koncerta to nije bilo moguće izvesti isključivo iz bezbedonosnih razloga. Prevelik broj ljudi u VIP delu, ogroman broj njih koji žele fotografisanje, gužva, manjak prostora i druge okolnosti nosila su rizik da deca budu povređena u tom procesu. Doneta je ovakva  odluka jedino zbog bezbednosti. Sigurni smo da to razumete – navodi se u odgovoru PR-tima Željka Joksimovića.

Prepiska između Miljkovića i Željka Joksimovića

Ovaj odgovor većnika Miljkovića nije zadovoljio, koji smatra da je neiskren i neistinit.

– Ovo je njihovo nemušto opravdanje da zbog bezbednosti dece nisu organizovali fotografisanje sa decom. Sigurno je to da deca  u nijednom trenutku ne bi bila ugrožena. Podsećam, da je prošle godine na Trgu pevao Zdravko Čolić, pred duplo više publike, oko 40.000, i to skoro četri sata sa nekoliko biseva. Nakon završetka koncerta strpljivo se joč četri sata slikao sa svim koji su to želeli, posebno sa decom, i nikom od njih nije bila ugrožena bezbednost. Pre bi se reklo da je ovo Joksimovićev manir da tako postupa sa svojim fanovima i decom, pošto je samo nekoliko dana pre gostovanj u Požarevcu, nastupao u Leskovcu na „Roštiljijadi“, gde se isto tako poneo, pobegavši bez pozdrava iz Leskovca, ostavivši uplakanu decu koja su htela da se slikaju sa njim, a što su preneli mediji – zaključio je Miljković.

Prepun Trg Željkove publike

Po ugovoru za sat i po nastupa Joksimović je zaradio 2.850 000 dinara. Takav ugovor je bio i prošle godine za nastup Zdravka Čolića, s tom razlikom da je koncert Joksimovića trajao nešto manje od dva sata, dok je koncert Zdravka Čolića trajao skoro četri sata.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker