Opština Veliko Gradište dobila 26 miliona bespovratno za podsticanje mera populacione politike

U Beogradu je juče, između Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i opština Veliko Gradište i Žagubice potpisan Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini.

Ugovore su potpisali ministarka Slavica Đukić Dejanović i predsednici ovih opština, Dragan Milić i Safet Pavlović.

Osnov Ugovora predstavlja Uredba o utvrđivanju Programa podrške sprovođenju mera populacione politike Republike Srbije, a njime se definiše sufinansiranje mera populacione politike JLS kao što su usklađivanje rada i raoditeljstva, edukacija iz oblasti populacione politike i aktiviranje lokalne smaouprave.

Sredstva za realizaciju programa dodeljena su na osnovu prijave opština na javni poziv za dodelu bespovraatnih sredstava. Opština Veliko Gradište predlogom je tražila iznos od 36.136.267 dinara sa sopstvenim učešćem od 11.000.000 dinara dok je od strane ministarstva odobreno 25.884.452 sa učešćem opštine 6.471.113 dinara.

Ovim sufinansiranjem u Velikom Gradištu biće obezbeđena dogradnja, opremanje i rekonstrukcija te opremanje kuhinje PU “Majski cvet“ ukupne vrednosti 31.755.565 dinara kao i set obuka u vrednosti od 600.000 dinara.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker