ALARMANTNO: Za dve godine, 63 samoubistva u Braničevskom okrugu!

Od početka 2017. godine, na teritoriji Braničevskog okruga samoubistvo je izvršilo devet lica. Prema podacima požarevačke policije, u prošloj godini bilo je 20 takvih slučajeva, a u 2015. ukupno 34.

– Najviše evidentiranih samoubistva u 2015. godini bilo je kod osoba starijih od 50 godina, ukupno 14 muškaraca i tri žene. Starost od 35-50 godina bila je kod 11 muškaraca i jedne žene, od 18-35 godina kod tri muškarca i jedne žene. Samo jedno lice, ženskog pola, bilo je starosti od 14 do 18 godina -, saopšteno je iz požarevačke policije.

Što se tiče prošle godine, među starijima od 50 godina bilo je 11 muškaraca i dve žene, od 35-50 godina tri muškarca i jedna žena, od 18-35 godina dve žene, a od 14-18 jedna osoba muškog pola. Od početka ove godine, četiri muškarca i tri žene bili su stariji od 50 godina, a dva muškarca imala su između 35 i 50 godina. Ukupno se ubilo 51 muškaraca i 12 žena, a najčešći način oduzimanja života bilo je vešanje.

Samoubistvo Nenada Potića u Požarevcu

Tako su u 2015. godini samoubistvo izvršila 20 lica, u prošloj godini 15, a od početka ove godine do 21. marta sedam. Na drugom mestu je vatreno oružje – u 2015. osam izvršenja, u prošloj tri, a u tekućoj godini dva. Skokom sa visine u pretprošloj godini ubila su se dva lica, a jedno u prošloj godini. U 2015. trovanjem su se ubila tri lica, a utapanjem jedno, a u prošloj je po jedna osoba samoubistvo izvršila na ove načine.

Što se tiče motiva, policija o tome ne vodi statistiku. Međutim, prema onome što su uspeli da saznaju od rođaka, na prvom mestu su starost i bolest, a na drugom siromaštvo. Slede poslovni neuspeh i emotivni problemi, koji su dovodili i do toga da se pre samoubistava počini ubistvo emotivnog partnera.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker