ŠIROM SRBIJE: Pljušte krivične prijave i zatvorske kazne protiv građana koji krše zabranu kretanja

Osnovni sud u Velikom Gradištu osudio je Aleksandra Simića (20) iz Topolovnika kod Velikog Gradišta, na godinu dana kućnog zatvora, zbog nepoštovanja zabrane kretanja i pokušaja krađe.

Ova presuda doneta je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, koje je sa osumnjičenim postiglo sporazum o priznanju krivice.

Ova krivična dela osuđeni je izvršio 18. marta, u 22:00 časa, kada je izašao iz kuće na ulicu. Ispred autoperionice „Letić“ ugledao je parkirani putnički auto marke „Reno lugana“, obio bravu i iz njega pokušao da ukrade radio.

Vlasnik auta čuo je da se nešto napolju dešava, izašao je i povikao na kradljivca, pa je ovaj pobegao. Odmah ga je prijavio policiji, jer ga je prpeoznao, pa je on ujutru uhapšen i određeno mu je zadržavanje, posle čega je predat tužiocu na saslušanje.

GRADIŠTANKA DOŠLA IZ AUSTRIJE, PA OTIŠLA DA RADI U MENJAČNICI

Protiv Sanje Živanović (30) iz Velikog Gradišta, Osnovno javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Po nalogu sanitarnog inspektora, njoj je određena samoizolacija od 28 dana. Ujedno, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak podnelo predlog da joj se sudski naredi da ne napušta samoizolaciju 28 dana. Protiv nje će, u skraćenom postupku, biti podignuta optužnica za krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Sanja je 16. marta došla iz Austrije i tada joj je sanitarni inspektor usmeno naložio da bude u samoizolaciji, a spisak na kom je bilo i njeno ime dostavljen je Policijskoj upravi Požarevac.

Prilikom prve kontrole u njenoj kući, 17. marta, policija joj je rekla da ne napušta izolaciju. Međutim, dan kasnije, 18. marta, nisu je našli u kući, već kako radi u menjačnici Pace echange, pa je zato protiv nje podneta krivična prijava.

KRIVIČNE PRIJAVE U KOSTOLCU, NEPOŠTOVANJE POLICIJSKOG ČASA

Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv G.A. (25) i A.V. (40), oboje iz Kostolca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policijski službenici su 18. marta, u 22 sata i 5 minuta, u Ulici Bože Dimitrijevića u Kostolcu, zatekli osumnjičene koji su se kretali izvan svog domaćinstva, iako je tog dana na snagu stupila naredba o zabrani kretanja lica u vremenu od 20 sati do 5 ujutru. Za krivično delo za koje se osumnjičeni terete, zakonom je zaprećena kazna do tri godine zatvora. (D.N.)

SMEDEREVO: PREKRŠIO KARANTIN PO POVRATKU IZ AUSTRIJE

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je sudu u tom gradu optužni predlog protiv muškarca Z.J. 58 iz Kovina koji je 17. marta prekršio obavezu boravka u karantinu nakon povratka u Srbiju iz Austrije. Iako je prvi put upozoren na kršenje obaveze samoizolacije, muškarac je išao na pijacu po namirnice.

– Protiv državljana Srbije, Z.J. podneta je krivična prijava jer nije poštovao naredbu da se izoluje u kućnim uslovima nakon povratka iz inostaranstva, čime je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Tužilaštvo je zatražilo kaznu od 300.000 dinara, izjavila je za „Novosti“ Dragana Popović, osnovni javni tužilac u Smederevu.

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG NEPOŠTOVANJA OGRANIČENOG KRETANJA

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv M. G. (72) i V. P. (67), iz grada na Kolubari, koji nisu poštovali meru o zabrani kretanja osoba starijih od 65 godina, za vreme vanrednog stanja, posle 20 časova.

Krivična prijava iz istog razloga biće podneta protiv D. R. (71) iz Lajkovca i B. A. (76) iz Beograda, koji su zatečeni van svojih domova u ovoj poznatoj železničkoj varošici.

Policija će u redovnom postupku nadležnim tužilaštvima podneti krivične prijave protiv četvoro osumnjičenih za nepostupanje u skladu sa zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV GASTARBAJTERA IZ SVILAJNCA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Svilajncu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz okoline Svilajnca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

„Sumnja se da on, po povratku iz inostranstva, nije poštovao rešenje o izolaciji u kućnim uslovima, koje mu je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija, navodi se u policijskom saopštenju.

HAPŠENJE U LESKOVU ZBOG BORAVKA VAN DOMOVA

U gradu na Veternici u sredu su uhapšeni S.D., V.D. i K.V. zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Kako je saopštilo leskovačko Osnovno javno tužilaštvo osumnjičeni su 15. i 17. marta ušli u Srbiju i protivno odluci Vlade Srbije, kojom je predviđena mera ograničenja kretanja – mera izolacije, boravili van svojih kuća. Nakon njihovog saslušanja protiv osumnjičenih je Osnovnom sudu u Leskovcu stavljen predlog za određivanje mere zabrane napuštanja stana koju im je sud i odredio.

Osnovno javno tužilaštvo je u četvrtak protiv osumnjičenih podnelo optužne predloge nadležnom sudu.

ŠETAO TOKOM POLICIJSKOG ČASA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Gornjem Milanovcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv 42-godišnjeg muškarca iz Gornjeg Milanovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

On je u sredu veče zatečen u Sinđelićevoj ulici u ovom gradu, i to u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.

PRIJAVA I UPOZORENJA ZBOG NEPOŠTOVANJA POLICIJSKOG ČASA

Belopalanačka policija, po nalogu nadležnog tužilatva, podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca iz okoline Pirota, koji se nije pridržavao propisa za vreme epidemije, odnosno počinio je krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Njega je policija zatekla na jednom putu u okolini Palanke za vreme policijskog časa. Tokom prve noći policijskog časa, policjaci su na području pirotske PU izrekli tri opomene građanima koji su se oglušili o propise

PREKRŠILI POLICIJSKI ČAS: ŠETAO ULICAMA, SEDELI U KAFIĆU I POSLE RADNOG VREMENA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva iz Negotina, uhapsili su G.T. (37) zato što je ovaj muškarac u sredu veče zatečen u Kladovu u 20 sati i 45 minuta, u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.

G.T. je uhapšen, ujutru i sproveden u Negotin, u Opštinsko javno tužilaštvo, gde mu je, nakon saslušanja predložena zabrana napuštanja stana.

I protiv trojice Majdanpečana podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policija ih je prilikom obilaska Majdanpeka, pronašla u 22 sata u jednom majdanpečkom kafiću. Kako su rekli na saslušanju u Opštinskom javnom tužilaštvu Negotin, odeljenje u Majdanpeku, oni su se u vreme početka policijskog časa zatekli u kafiću čiji je vlasnik jedan od njih, pa su rešili da u tom objektu ostanu do isteka zabrane kretanja na javnim mestima.

HAPŠENJE ZBOG KRŠENJA SAMOIZOLACIJE U BOGATIĆU

Pripadnici policije u Bogatiću uhapsili su V.M. (28) iz jednog sela u Mačvi zato što je prekršio naredbu o samoizolaciju.

Mladić je doputovao iz Austrije ove sedmice, a napustio je kuću da bi otišao do prodavnice kupi cigarete. U toku dana, V.M. je sproveden u poseban objekat u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji se nalazi u Vršcu.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker