TID: Od 25. jula do 10. avgusta ekipe dunavske regate u Srbiji

Ekipe ovogodišnje međunarodne Turističke dunavske regate – TID, 63. po redu, prolaziće kroz Srbiju od 25. jula do 10. avgusta.

Kajakaši u Dobri kod Golupca

Posle prve stanice – Apatina, slede Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Donji Milanovac, Tekija i Kladovo, da bi 10. avgusta, posle Brze Palanke, kajakaši produžiti ka Crnom moru.

Regata je startovala 23. juna u nemačkom gradu Ingolštatu, a okončaće se 5. septembra, nakon dva i po meseca i 2.515 pređenih kilometara, u rumunskom selu Sveti Đorđe, na obali Crnog mora.

TID je najveća i najduža rečna regata na svetu, koja okuplja učesnike ne samo iz podunavskih zemalja, već i sa vanevropskog područja, među kojima su odrasli, deca i starije osobe oba pola. Oni dnevno prelaze oko 43 kilometra, a osnovno pravilo je da se etape prevaljuju u kajacima i kanuima, uz pomoć veslanja posade. Pri prolasku kroz Braničevski okrug, učesnici regate 4. i 5. avgusta biće dočekani u Velikom Gradištu i golubačkom selu Dobra, gde godinama podižu svoj kamp. Regata prolazi kroz deset, a zaustavlja se i boravi u sedam država. Na svom putu obilazi četiri glavna grada Evrope: Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker