TEŠKO BOLESNI: Bolesnom bračnom paru iz Požarevca neophodna hitno pomoć!

Dragan i Veselinka Petrović mogu da prežive samo ako im neko od humanih ljudi pomogne, jer nemaju od čega da žive, a oboje su bolesni

Bračni par Dragan (65) i Veselinka (62) Petrović iz Požarevca, žive u veoma teškim uslovima, bez struje, ogreva i hrane. Dragan je težak srčani bolesniik i od prošlog leta ima četiri ugrađena baj pasa, a Veselinka je šećerni bolesnik.

Dragan ispred kuće

Dragan u avgustu puni 65 godina, i onda će imati pravo na socijalnu pomoć svih 12 mesei u godini, a sada je prima samo devet. Prethodna je bila pre tri meseca, pa sad čekaju da mu se ponovo isplaćuje.

Isti slučaj je i sa suprugom, s tim što će ona kad napuni 65 početi da prima penziju jer ima 26 godina radnog staža. Do tada, ne znaju kako će da prežive, jer nema ko da im pomogne.

Veselinka na terasi

– Najgore je što su nam letos isključili struju kad je dug bio skoro 55.000 dinara. Ne znamo kako da rešimo taj dug, jer para nemamo ni za hleb – kazao je Dragan. Dok čekaju da ponovo primaju socijalnu pomoć, bukvalno gladuju i smrzavaju se pored hladnog šporeta. Dragan ponešto proda u gradu, jer na ulici nudi sitnice za kuću – igle, zihernadle, štipaljke.

Na sreću, Dragan i Veselinka imaju zdravstveno osiguranje, jer se redovno javljaju na evidenciju Službe zapošljavanja, pa ne moraju da plaćaju neophodne lekove.

Kuhinjski sto

– Meni je 2010. godine umrla majka i ostavila mi ovu kuću. Međutim, ona prokišnjava na dva mesta, a ja nemam para da je popravim – rekao je Dragan. Ukoliko neko želi da pomogne ovim napaćenim ljudima, može da ih obiđe na adresi Sarajevska 36 ili da nazove Dragana i dogovori se s njim, preko broja 064 021 9882.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker