GOLUBAČKA KOZA NOSTRA: Dok se jedan seksa, drugi čuva stražu, a treći smišlja novu pljačku

Crnogorski-golubački raspop Mijović Nebojša, odlazeći predsednik opštine Golubac, koristeći tu poziciju, omogućio je svom sinu mlađanom Mijović Urošu i njegovom telohranitelju Josić Jovici, poznatiji kao Joca Kiki, da ogroman novac iz budžeta opštine bude na raspolaganju ovoj dvojici “kvazi” fudbalskih stručnjaka.

Nebojša Mijović, Josić Jovica Kiki i Uroš Mijović/Foto: Screenshot Facebook

Mlađanog Mijovića, poznatog trošadžiju i večitog studenta, tata raspop je rešio da skine sa kućnog budžeta i omogući mu da preko fudbalskog kluba “Ðerdap”, dodatno usmeri novac građana Golupca u džep ovog bahatog i agresivnog mladića. Iako ne zauzima nikakvu funkciju u fudbalskom klubu, osim što je sin odlazećeg predsednika, na predlog Joce Kikija, osmislili su način kako da dodatno opljačkaju opštinski novac.

Pošto je za ovaj jedva uspešan klub za trenutnu polusezonu izdvojeno ni manje ni više već 50.000 evra opštinskih para, mlađani Mijović i Josić, uz znanje glavnog mozga operacije Mijović Nebojše, rešili su da taj ogroman novac prebace u svoj džep. Pare ove siromašne i nerazvijene opštine ova dvojica batinaša, dele šakom i kapom raznoraznim dotrajalim igračima od čega uzimaju deo para. Kao ekskluzivno pojačanje dovedena su dvojica propalih fudbalera iz Klenja i Velikog Gradišta, koji će građane Golupca koštati čitavih 10.000 evra, kao i zaposlenje u javnim preduzećima, iako imaju jedva osnovnu školu, dok se deca Golupca otpuštaju uveliko i ostavljaju bez hleba.

Pored toga, smislili su i način pljačkanja još novca za “Ðerdap”, pod izgovorom finansiranja i donatorstva, koji zapravo ova grupa koristi za svoje raskošne živote. Sve uz pomoć crnogorsko-golubačkog zeta Mijovića, reketiraju se lokalni privrednici, koji da bi radili poslove moraju da “finansiraju” fudbalski klub “Ðerdap”. Na listi su Tajna-Snegotin, čiji je komentar vlasnika ove firme dobro poznat Golupčanima, i javno ga ističe da sa predsednikom deli sve na pola, pa i zaradu od građevinskih radova. Pored njega na listi je i čuveni Rele iz Bikinja, koji je uporedo sa obnovom terena FK Đerdapa obnovio i potporni zid, ali i fasadu Mijovićeve kuće, na račun tih istih para koje su mu uplaćene na ime izvođenja građevinskih radova na fudbalskom terenu.

I dok građani Golupca žive u neznaju, ova dvojica, glumeći kriminalace, sede po lokalnim kafićima i restoranima i bahate se na račun para izdvojenih za sport ove opštine. Iz tih aktivnosti proistekli su dobro poznati napad bejzbol palicama na grupu studenta iz Beograda, iz koga su se oni izvukli, a krivicu preuzela dvojica nesrećnika, kojima je obećano svašta. Gorila Joca, pored fizičkog obezbeđivanja mlađanog Mijovića, isto tako mu pruža pokrivanje u njegovim švalerskim aktivnostima. I dok mlađani Mijović ljubi obdarenu i tek punoletnu konobaricu Emiliju, Josić čuva prilaz vratima da ne naiđe Mijovićeva žena, mlada doktorka Doma zdravlja Golubac. Josić sa ponosom ističe, kako je uspešan sportski radnik, a još bolji je provodadžija lakih žena za račun muškog dela Mijovića.

I dok građani Golupca jedva sastavljaju kraj sa krajem, lopovska porodica uz pomoć njihove podguzne muve Joce Kikija, bahato i bogato žive na račun tih istih građana, koji idućeg puta trebaju dobro da razmisle kome će dati svoj glas.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker