ZBOG NEZAKONITOG TENDERA: Održan protest sindikata kompanije “Arriva” ispred Skupštine grada Požarevca

Samostalni sindikat kompanije “Arriva”, uz podršku menadžmenta kompanije, održao je u sredu protest ispred zgrade Skupštine grada Požarevca zbog tendera za izbor prevoznika u gradskom javnom saobraćaju.

Foto: TPKNEWS

Centralnim ulicama grada Požarevca trubeći sporoj vožnji i sa sirenama prošli su danas autobusi iz flote kompanije “Arriva Litas”, a uporedo sa njima prošla je protesna kolona radnika.

Oni su pozvali odbornike lokalne skupštine da u vezi odluke o izboru prevoznika glasaju po svojoj savesti.

Gradu Požarevcu na pisarnici je ostavljen zahtev kompanije za zaštitu zakonitosti u postupku izbora privatnog partnera za javni prevoz.

U ovoj kompaniji ostaju pri stavu da je pomenuti tender, kako navode, nezakonit jer je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa.

“Najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od devet godina”, istakao je Dušan Krstić, direktor saobraćaja ove kompanije.

“Ariva Litas” u Braničevskom okrugu zapošljava 300 radnika, među kojima je 85 vozača. Zaposleni strahuju da će, zbog neregularnosti na tenderu, izgubiti posao.

Inače, “Ariva” je u Srbiji prisutna od 2013.godine, kompanija je u vlasništvu Deutsche Bahn Grupe od 2010. godine, jedne od vodećih kompanija u svetu u domenu logistike i transporta, a kao deo ove velike svetske kompanije, odgovorna je za regionalni putnički transport izvan granica Nemačke.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker