“SRBIJA PROTIV NASILJA”: Najveći protest u poslednjih 10 godina, reka ljudi blokirala Gazelu (FOTO/VIDEO)

Građani, okupljeni na drugom protestu “Srbija protiv nasilja”, blokirali su Gazelu. Oni su se prvo okupili ispred Narodne skupštine, a zatim je više desetina hiljada građana u tišini išlo ka Gazeli, koju su zatim blokirali.

Foto: TPKNEWS

Za trenutak su zastali na raskrsnici ispred Vlade Srbije, ali su brzo nastavili dalje.

Prvo su pročitani zahtevi opozicije, a najveći zvižduci i izlivi nezadovoljstva okupljenih bili su kada je pomenuto da se traže ostavke ministara Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića, ali i pri pomenu televizija Pink i Hepi.

Na skupu nema stranačkih obeležja.

Protest u organizaciji Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno levog fronta/Ne davimo Beograd, Zajedno i Stranke slobode i pravde/Pokreta slobodnih građana/Sindikata Sloga/Pokreta za preokret Ujedinjeni, kako su ranije navele te partije, nije stranački.

Najavljeno je da će večerašnji, kao i prethodni protest, proći bez govora i stranačkih obeležja, i uz “najveće poštovanje i saosećanje sa bolom zbog nezapamćenih tragedija”, dva masovna ubistva u Srbiji u kojima je ubijeno 17, a ranjeno više od 20 osoba.

Među zahtevima koji su izneti na protestu 8. maja su smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, ukidanje emisija koje promovišu nasilje i zakazivanje sednice Skupštine Srbije na temu bezbednosti.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker