DONETA PRESUDA: Miljenik Mire Marković osuđen na četiri meseca zatvora

Sudsko veće Osnovnog suda u Požarevcu, kojim je predsedavala Marija Vučićević, osudilo je Dragana Jovanovića (54), zvanog Šempa, na četiri meseca zatvora, zbog krivičnog dela navođenje službenog lica na overavanje neistinitog sadžaja.

Dragan Jovanović priveden u Osnovnom sudu u Požarevcu

On je uhapšen krajem maja, na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, po centralnoj poternici koja je za njim raspisana. Posle toga njemu je određen pritvor sve do izricanja presude, kako bi se obezbedilo njegovo prisustvo na glavnom pretresu.

Protiv Dragana Jovanovića I njegove supruge Nataše Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužni predlog zbog navođenja službenog lica na overu neistinitog sadržaja. Naime, Nataša Jovanović  je sklopila kupoprodajni ugovor o kupovini stana sa svojim svekrom, i na osnovu toga podigla kredit. Čim je dobila kredit, taj kupoprodajni ugovor je raskinut. Kasnije je njen svekar umro, ali je ona njegov stan, ipak, uknjžila na svoje ime na osnovu ranije potpisanog sporazuma o kupoprodaji stana, prećutavši da je u međuvremenu taj ugovor raskinut, čime je, zajedno sa suprugom, dovela u zabludu službena lica koja su im uknjižili stan I na taj način učinili krivično delo navođenje službenog lica na overu neistinitog sadržaja, zašta je zaprećena kazna od šest meseci do tri  godina zatvora. Kako smo saznali ova malverzacija razotkrilo se prilikom ostavinske rasprave kada je Jovanovićev stariji brat podneo prigovor na uknjižbu stana svoga oca posumnjavši u validnost tog ugovora. Kako nam je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, optužni predlog protiv supružnika Jovanović podignut je još pre 3-4 godine.

Uhapšenog Dragana Jovanovića sprovode u sud u Požarevcu

Na izrečenu kaznu imaju pravo žalbe obe strane, i optuženi i Osnovno tužilaštvo, pošto budu dobili pisani opravak presude. Jovanović je uhapšen kad je krenuo u Rusiju, da bi obišao svoju suprugu Natašu Jovanović, koja je tamo operisana. Reč je o čoveku koji je 6. oktobra 2000. godine dao svoj pasoš Marku Miloševiću, da bi ovaj pobegao u Rusiju, uz pomoć Radomira Markovića, tadašnjeg načelnika Državne bezbednosti. Jovanović je bio istaknuti član JUL-a i miljenik predsednice ove stranke, Mire Marković, supruge bivšeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića. Jovanović je bio i na listi za odbornike u Požarevcu 2000. godine. Za isto krivično delo optužena je i Jovanovićeva supruga, ali njoj će se suditi u odvojenom postupku, zbog odsustva radi lečenja, a naredni glavni pretres zakazan je za 31. Avgust, kada se očekuje prvostepena presuda.

NEPOTREBAN PRITVOR 

Prema rečima jednog poznatog požarevačkog advokata Jovanović je bio bespotrebno u pritvoru, pošto se  tri dana pre hapšenja pojavio na suđenju, koje je odloženo i koji je optužnicu sastupao stručni saradnik, a ne zamenik javnog tužioca.

– Ovo je bila čudna odluka, jer se optuženi uredno pojavio na pretresu tri dana pre hapšenja, ali je, očigledno, poternica, ipak, ostala na snazi. Štaviše, Apelacioni sud nije prihvatio žalbu Jovanovićevog advokata u kojoj su izneseni argumenti protiv pritvaranja, već je potvrdio doneto rešenje Osnovnog suda o pritvoru, tako da je skoro mesec dana bio bespotrebno pritvoren. Samim njegovim svojevoljnim dolaskom na ročište ukinil su se razlozi za pritvaranje, a sud je morao da obavesti policiju da se ukida centralna poternica. U ovom slučaju zbog nečije neažurnosti to nije učinjeno, tako da je Jovanoviću učinjena nepravda – objašnjva nam advokat dobro upućen u ovaj slučaj.

KREDIT

Još jedan dokaz da je Jovanović bio Mirin miljenik bilo je i to što mu je ona u ono vreme izdejstvovala pozamašan kredit, na koji nije imao pravo. Prema našem izvoru iz Rusije, operaciju njegove supruge sredili su upravo Mira Marković i njen sin Marko.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker