VELIKO GRADIŠTE: Proglašena epidemija ptičjeg gripa u blizini naselja Kisiljevo!

Uprava za veterinu proglasila je lokaciju u blizini naselja Kisiljevo nadomak Velikog Gradišta, zaraženom od ptičijeg gripa, u poluprečniku od tri kilometra.

Područje u poluprečniku od deset kilometara proglašeno je ugroženim od ove zarazne bolesti – avijarne influence kod divljih ptica, u ovom slučaju divljih gusaka, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište.

Radi suzbijanja i iskorenjivanja ptičijeg gripa naloženo je da se domaća živina u ovim područjima drži zatvorena, zabranjen je promet živine, ptica i pernate divljači u narednih petnaest dana, kao i održavanje sajmova, izložbi, takmičenja ptica.

Nije dozvoljeno ni naseljavanje lovišta pernatom divljači, a veterinarske nadležne službe vršiće aktivan nadzor gazdinstava. Pojačane su i druge sigurnosne mere, uključujući i dezinfekciju.

Nadležni apeluju na građane da svaku promenu zdravstvenog stanja i povećan procenat uginuća živine, kao i eventualna uginuća divljih ptica, posebno selica, odmah prijave veterinarskoj službi, inspekciji i lokalnom kriznom štabu.

KONTAKTI:

– Odeljenje za inspekcijske poslove  662-588

– Republička veterinarska inspekcija 064 8680362

– Veterinarska stanica Veliko Gradište 7662 278

– Veterinarska stanica VeGe Vet – 661 432

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker