S Tamarom u akciji kod porodice Atanacković iz Carevca

U selu Carevac, nadomak Velikog Gradišta, žive Aca (44), i Verica (48), sa dvoje dece Andrijanom (13) i sinom Andreom (10), u Acinoj porodičnoj kući.

Foto: S Tamarom u akciji

I Aca i Verica su imali jedan brak pre ove zajednice, iz kog samo Verica ima dvoje odrasle dece koja više ne žive sa njima. Aca i Verica su imali veoma težak život, oboje su radili naporne fizičke poslove. U svojoj 13-to godišnjoj zajednici zajedno rade kao profesionalne drvoseče. Imaju svoj traktor i motorne testere. Njihova deca su naučila sama da kuvaju i da se brinu o sebi kad dođu iz škole, jer u toku sezone Aca i Verica bukvalno rade po ceo dan. Aci je hobi skupljanje gvožđa od kojih pravi razne izume kao što su sušač za voće, bojler. Nemaju kanalizaciju, ali su napravili kupatilo u kome mogu da se kupaju, i funkcionalnu kuhinju. Verica je izuzetno čista žena, i iako imaju podove od blata, sve je vrlo čisto i uredno.

U ovoj epizodi, prvi izazov koji je imala Tamarina ekipa bila je da isele Atanackoviće, jer je Aca imao neverovatno puno stvari koje je skupljao u kući i u dvorištu. Iako je vreme radilo protiv Tamarinih majstora, priskočile su u pomoć sve komšije iz sela. Marko Ivanović je iskopao svojom kombinirkom rupu za septičku jamu. On je pomagao Tamari i u prethodnoj sezoni, kada je ekipa bila u istoj opštini, ali u selu Topolovnik. Takođe, još jedan Topolovčanin je došao da uradi oluke, dragi Voja sa njegovim sinom. Zahvaljujući zajedničkom radu, Atanackovići su na vreme dobili novi dom. U ovoj epizodi videćete i nov sistem ugradnje i vrste septičke jame, koja je postala standard u Evropi.

Veliko Gradište i njegova okolina, ima divne priče i prelepu prirodu. U ovoj epizodi Tamara će pričati o Vlastimiru Pavloviću Carevcu, Žanki Stokić, odbojci, pasuljijadi, tačnije čuvenoj sorti gradištanskog pasulja, a videćete i kako izgleda selo Ram i koje istorijske priče krije. A posebna poslastica biće priča o prvom, i jedinom zvaničnom vampiru na svetu, iz sela Kisiljevo, kod Gradišta.

Treća epizoda nove sezone na programu je u petak 23.marta na Prvom programu Javnog servisa sa početkom u 21 čas.

(stamaromuakciji.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker