NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA! Vučić ulazi u rat sa Evropskom unijom i Amerikom?

Nepobitna činjenica je da prvi put od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, međunarodna zajednica na izbore u Srbiji reagovala je upozorenjima, osudama i pozivima na istragu.

Foto: Shutterstock

Kako se saznaje, radi se o tri države – Engleska, Nemačka i Amerika. Međutim, oni koji poznaju Vučića navode da nije nemoguće i da se taj spisak proširi, jer predsednik Srbije sad ide po principu napad je najbolja odbrana.

Nakon što je koalicija Srbija protiv nasilja i zvanično zatražila od Evropske unije da ne prizna izbore u Srbiji i sprovede međunarodnu istragu o zloupotrebama režima Aleksandra Vučića, predsednik Srbije obavestio je javnost da priprema pismo koje će poslati “celom svetu” o mešanju jedne važne zemlje EU u unutrašnje prilike i izborni proces u Srbiji.

– To će biti završeno do Nove godine i onda ćemo ga uputiti celom svetu da se vidi kako se sprovodi takva vsrta mešanja u procese koji suvereno pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji – rekao je Vučić.

Za mnoge nije iznenađenje što je u čitavu ovu priču Vučić umešao i Anu Brnabič. Nakon što je poslanik Socijaldemokrata i posmatrač na izborima u Srbiji Adreas Šider izjavio da ono što se dešavalo u Srbiji nije nigde video, premijerka Srbije Ana Brnbić požurila je brže-bolje da ga optuži da radi na destabilizaciji Srbije. I kako to obično biva, usledila je replika predsednici Vlade u kojoj Šider poručuje da o ovakvim stvarima uopšte ne bismo ni razgovarali da u Srbiji postoje slobodni mediji i želja vlasti da spreči neregularnosti.

Reagovali su šefovi posmatračkih misija Saveta Evrope a potom i predstavnik za štampu Bele kuće, nemački MFA, a tu je i zajednička izjava Borelja i Varhailja.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da posmatrači iz Evrope Stefan Šenah i Andreas Šider “lažu” i svojim izjavama o izborima destabilizuju Srbiju, navodeći da oni u zapisnicima za biračkih mesta nisu imali primedbi.

Đorđo Frušone, analitičar Italijanskog instituta za međunarodnu politiku iz Milana, veruje da bi Vučić mogao da dopusti ponavljanje izbora.

– Samo se plašim se da će on biti u mogućnosti da kontroliše i te ponovljene izbore. Za razliku od Miloševića, Vučić je okupirao i lokalne medije i ceo javni prostor. Dakle, ne postoji druga opcija osim njegove, i on je jedini branitelj srpskih interesa. Tako da ukoliko se ne promene ti uslovi, ne može doći ni do političkih promena. On to neće nikada dozvoliti, jer je to srž njegove vlasti – smatra Frušone u razgovoru za RSE.

A Vučić je toliko ozbiljan po pitanju ovih država, da je maltene spreman da uđe u rat sa njim, jer se mešaju u unutrašnje stvari zemlje.

A ti ljudi samo traće fer izbore i da se proveri sve što opozicija govori o krađi.

(Tpknews.com/Direktno)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Dosta je bilo Vučićeve tiranije. Počističe ga gore nego Slobu. Ameri imaju podebeo dosije svih njegovih kriminalnih radnji. Pitanje je dana kada kreću sa obelodanivanjem.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker