U BRANIČEVSKOM OKRUGU 53 OBOLELIH: Medicinska sestra požarevačke bolnice i njen suprug zaraženi koronom

Dvoje novozaraženih u Požarevcu, od kojih je jedan medicinska sestra požarevačke bolnice, a drugi je njen suprug.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, na području Braničevskog okruga od virusa COVID-19 zaraženo je 53 osobe – 37 iz Požarevca, 5 iz Petrovca na Mlavi, 4 iz Žabara, po dve osobe iz Velikog Gradišta, Golupca i Žagubice i jedna osoba iz Kučeva.

Do sada je izlečeno ukupno 11 osoba od početka epidemije i zabeležen jedan smrtni slučaj, jer je u Beogradu preminula zaražena pacijentkinja iz Požarevca stara 77 godina.

Među dvojicom novozaraženih pacijenata, od kojih je jedan prebačen u Beograd, jeste medicinska sestra M. J. sa infektivnog odeljenja Opšte bolnice Požarevac. Drugi oboleli je suprug zararažene medicinske sestre V. J. i koji bi trebao u ponedeljak da bude prebačen u Beograd.

Takođe, u petak je kod bivšeg poštara iz Petrovca na Mlavi, koji je 10 dana ležao na hirurškom odeljenju petrovačke bolnice, potvrđena zaraza virusa korone, i on je odmah prebačen u Beograd. Zbog nezaštićenog kontakta ostvarnog tokom njegovog lečenja, u samoizolaciji je smešteno 23 zdravstvenih radnika, i dve čistačice.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker