NEDINIĆ VS TPKNEWS: Kodeks novinara prekršen u načinu pisanja, ali to su samo možda preoštre, i ružne reči (VIDEO)

Članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu su doneli odluku da je portal “TPKNEWS” prekršio Kodeks novinara Srbije, u načinu pisanja u dva, od pet teksta, na koje se predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić žalio, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Članovi Komisije za žalbu Saveta za štampu su većinom glasova doneli odluku da je portal www.tpknews.com u dva teksta prekršio Kodeks novinara Srbije, na osnovu žalbe kojom se UNS-u obratio predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

U žalbi se navodi da je “višemesečno iznošenja laži, plasiranja neistine i dovođenje u zabludu” građana opštine Petrovac na Mlavi “kulminiralo” u tekstovima na ovom portalu u kojima je on nazivan “pijanicom” i “prevarantom”, a njegove kolege “fašistima” i “budalama”.

Članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu bili su saglasni da je u javnom interesu da se piše o temama kojima se bavio portal www.tpknews.com, ali da je kodeks u očiglednoj meri prekršen u načinu pisanja.

Komentarišući ovaj slučaj Mareš je naveo da „ima razumevanja što se u međusobnom dopisivanju i otpisavanju koriste malo ružne reči, možda preoštre, ali da su to samo reči“.

Čobović je istakao da nije u javnom interesu da u naslovu piše „Nedinić i njegove fašističke budale“ i da je to direktno kršenje novinarskog kodeksa.

(Tpknews.com/UNS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker