POČELE BLOKADE: Studenti ispred ministarstva, stigla podrška iz Novog Sada (VIDEO)

Studenti su se okupili ispred Ministarstva državne uprave u Birčaninovoj ulici u Beogradu, što je jedna tačka koju će blokirati tokom protesta.

Screenshot

Studentkinja Emilija Milenković pozvala je sve studente i mlade da im se pridruže.

– Blokade će da traju do 18 sati, kao što smo najavili. Kolege iz Novog Sada očekujemo oko 12 sati – rekla je Milenković.

Ona nije rekla koja je druga tačka koju će studenti blokirati, što će biti otkriveno u podne.

Podršku studentima ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pružaju i narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta i Srđan MIlivojević.

Kako su studenti ranije najavili, ukoliko od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ne dobiju afirmativan odgovor na njihov zahtev da se otvori i revidira birački spisak, odatle će se nastaviti na blokade dva mesta u Beogradu.

Studenti iz Novog Sada krenuli su ka Beogradu kako bi pružili podršku “Studentima protiv nasilja” u Beogradu. Sa njima su i profesori Filozofskog fakulteta.

– Ovo je borba svh nas studenata koji žive u ovoj državi, nismo zadovoljni i želimo da se stvari promene. Ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu ćemo se pridružiti kolegama u Beogradu – rekla je studentkinja Natalija Petrović.

Poneće, dodaje, komade stiropora da malo olakšaju sebi jer će “blokada biti duga”.

Grupa od 345 nastavnika i saradnika Univerziteta u Beogradu uputila je podršku studentskim protestima.

– Ko krade izbore, krade budućnost. Falsifikovanje biračkih spiskova, prijavljivanje nelegalnih prebivališta i izborni inženjering su skandalozni pokušaj vlasti da nam još jednom oduzme državu, ali ovaj put i mnogo više – zdravu pamet i poslednje ostatke samopoštovanja – navodi se u objavi koja je upućena medijima.

Podsećamo, studenti su od početka prošle nedelje svako veče od 18 časova učestvovali na protestima ispred zgrade Republičke izborne komisije.

Oni su pružili podršku koaliciji “Srbija protiv nasilja”, koja je na te proteste i pozvala kako bi se ostvario njihov zahtev za poništavanjem izbora, zbog neregularnosti.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker