RASPISAN ZAHTEV: Opštini Veliko Gradište neophodna šinterska služba!

Stvaranje populacije pasa i mačaka na ulicama Velikog Gradišta, javnim površinama, naseljenim mestima u opštini i poljima, rezultat je napuštanja kućnih ljubimaca od strane njihovih vlasnika.

Foto: PUŽ

Sada već bivši kućni ljubimci prepušteni sami sebi, u borbi za goli život, a u nedostatku hrane i nege, plus njihovo udruživanje i hordašenje postaju veliki problem za životnu sredinu gde se kreću. Poznato je takođe, da je njihovo razmnožavanje veoma progresivno, pa se populacija pasa lutalica time stalno uvećava.

U Srbiji, Zakon o dobrobiti životinja, koji je donešen, u skladu je sa evropskim standardima i određuje načine postupanja sa životinjama, zaštitu životinja od zlostavljanja, zaštitu dobrobiti životinja pri lišavanju života, držanju, uzgoju, klanju itd. Zakon određuje da organi jedinica lokalne samouprave dužni su da izrade i sprovode Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka prema specifičnostima sredine.

Zbog toga je opština Velikog Gradišta, pokrenula postupak prikupljanja ponuda za uslugu – kontrola brojnosti pasa lutalica na teritoriji naseljenih mesta opštine Veliko Gradište u 2017. godini.

Ponuda treba da budu popunjena, parafirana i pečatiran model ugovora i rešenje nadležnog ministarstva, treba da bude dostavljeno do 07.04.2017. godine do 12.00 časova, na adresu Opštinska uprava opštine Veliko Gradište, Žitni trg br. 1, sa naznakom „ponuda za kontrolu brojnosti pasa lutalica – ne otvarati“.

Na poleđini koverte ponuđač naznačava svoje podatke, adresu, telefon i kontakt osobu. Opštinska uprava odabraće najpovoljniju ponudu, poštujući kriterijum: „ najniža ponuđena cena“.

Ukoliko dve i više ponuda imaju istu cenu, kao povoljnija smatraće se ona koja je prva zavedena kod Naručioca.
Plaćanje bez mogućnosti avansne uplate, u roku od 45 dana od dana prijema ispravno ispostavljene fakture. Odloženo plaćanje je bezuslovno, odnosno Ponuđač ne može da zahteva bilo kakvo sredstvo finansijskog obezbeđenja.

Ugovorena vrednost je fiksna i ne može se menjati usled povećanja cene elemenata na osnovu kojih je određena.

SPECIFIKACIJA USLUGA

Ponuđač se obavezuje da za potrebe naručioca obavlja sledeće usluge:

1. hvatanje, evidentiranje, prevoz, smeštaj i ishrana pasa lutalica
2.očitavanje čipa psu na licu mesta ( ukoliko je istom ugrađen čip)
3.stručna trijaža uhvaćenih pasa, sterilizacija, lečenje od endo-ekto parazita, vakcnacija protiv besnila, mikro-čipovanje ( obeležavanje pasa), fotoevidentiranje
4.vraćanje pasa koji su prošli stručnu trijažu na prvobitno mesto hvatanja
5.neškodljivo uklanjanje leševa životinja sa javnih površina
6.transport ili organizovanje transporta leševa životinja sa javnih površina,do objekta za sakupljanje, preradu ili uništavanje otpadaka životinjskog porekla na način koji ne prestavlja rizik po druge životinje, ljude ili životnu sredinu

Posle svake akcije hvatanja pasa angažovani ponuđač odnosno ovlašćenja Služba zoohigijene i nadležni inspektor Opštinske uprave opštine Veliko Gradište, sačiniće Zapisnik koji sadrži sledeće podatke:
1. Datum hvatanja
2. Mesto hvatanja
3. Ukupan broj uhvaćenih pasa
4. Broj pasa koje su odmah preuzeli vlasnici ili držaoci
5. Broj pasa koji su odmah udomljeni
6. Kratak opis svake uhvaćene jedinke (vrsta, pol, boja dlake, veličina, opis šare, posebni znaci, identifikacione oznake ako postoje i sl.)

Ponuđač odnosno ovlašćena Služba zoohigijena dužna je da Odeljenju za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Veliko Gradište nakon završenih neophodnih tretmana na životinjama, uz obaveznu fotodokumentaciju, naknadno dostavi Zapisnik koji sadrži:
1. Tretman ili tretmane na koje je pas upućen
2. Vreme boravka u prihvatilištu
3. Detaljne podatke o odlasku životinja iz Prihvatilišta ( obeležena mikro-čipom ili tetovir oznakom, kastrirana ili sterilisana, preuzeta od vlasnika, udomljena individualno ili u kolektivnom centru, puštena na slobodu, eutanizirana i sl.).

Prihvatilište za pse mora biti upisano u Registar objekata koje vodi Ministarstvo nadležno za poslove veterinarstva.

Plaćanje po izvršenoj akciji, na osnovu broja uhvaćenih pasa, i ispravno ispostavljenoj fakturi, u roku od 45 dana, od prijema iste.

Izvođenje usluge: po ispostavljenom zahtevu prema potrebama naručioca, najkasnije u roku od 7 dana od ispostavljenog zahteva, a u skladu sa raspoloživim sredstvima za ovu namenu, u iznosu od 400.000,00 dinara sa PDV-om.

Opštinska uprava opštine Veliko Gradište ne prihvata bilo kakve troškove vezane za smeštaj ili ishranu radnika zaduženih za izvođenje predmetne nabavke.
Period važenja ugovora: do izgradnje Prihvatilišta za pse, odnosno najduže do 31.12.2017. godine

Predmetna nabavka usluga, izvršiće se po jediničnim cenama do iznosa procenjene vrednosti.

Količinu pojedinačnih usluga nije moguće unapred predvideti.

Dodatna obaveštenja i informacije mogu se dobiti pisanim putem ili elektronski na: milavesna06@yahoo.com, kontakt osoba Vesna Milanović, službenik za javne nabavke.

OBRAZAC PONUDE
MODEL UGOVORA

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker