NOVOGODIŠNJI VAŠAR U POŽAREVCU: Lep za oko, ali škodi novčaniku! (VIDEO)

Prazničnu atmosferu su, osim dekorisanih ulica u centru grada, upotpunili i prodajni štandovi na Starom korzou, gde je počeo Novogodišnji i božićni vašar.

Na Starom korzou, za prodaju proizvoda Turistička organizacija je obezbedila tipske, drvene kućice koje na sebi imaju logotip grada, pa sada čitav pomenuti prostor izgleda znatno lepše nego ranije, kada je svako postavljao svoje tezge, po ličnom nahođenju, a najčešće sklepane od dasaka i pokrivene najlonima.

Ovoga puta je postavljeno i sedam privatnih tezgi, a na ulazu u Stari korzo su montirane još dve veće drvene kućice – u kojima se služe piće i hrana. Za zakup prostora prodavci u proseku plaćaju po 7.000 dinara za 20 dana, koliko traje manifestacija.

Učestvuju registrovane zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, vinari i proizvođači rakije, organske i domaće hrane, a nisu izostali ni proizvođači suvenira i rukotvorina.

Potencijalnim mušterijama, međutim – za razliku od kućica – cene baš i nisu po volji.

– Ovde novogodišnje ukrasne trake prodaju za 100 dinara, a u kineskim radnjama za iste takve ne treba izdvojiti više od 70. Skuplje su i prskalice.

Inače, Stari korzo je novogodišnjom dekoracijom ukrašen baš kao i gradski park, pedesetak metara dalje, a prazničnu dekoraciju je dobio i Trg oslobođenja, deo Sunčanog parka okrenut prema Ekonomsko-trgovinskoj školi. Ipak, najatraktivnije izgleda Tabačka čaršija koju su ukrasili predškolci i osnovci sa svojim vaspitačima i nastavnicima, koristeći materijale za reciklažu.

TPKNEWS/Novosti

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker