Kompanija Bambi donirala 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola širom Srbije

Povodom 50 godina postojanja brenda Plazma, savremene interaktivne table, na kojima se može pisati posebnom olovkom ali i prstom, dobilo je 50 osnovnih škola širom Srbije.

Poklon Bambija / Foto: Promo

Povodom 50 godina postojanja brenda Plazma, kompanija Bambi donirala je 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola širom Srbije. Reč je o jednoj od najvećih donacija poslovnog sektora u obrazovni sistem Srbije u poslednjih nekoliko godina.

Ministarstvo prosvete odabralo je 50 škola koja će dobiti interaktivne table, a to su škole iz svih krajeva Srbije od krajnjeg severa do juga zemlje.

Državni sekretar Ministarstva prosvete Ana Langović Milićević istakla je da će interaktivne table omogućiti da se u školama unapredi vaspitno – obrazovni rad i da se učenici upoznaju sa informacionim tehnologijma i da budu osposobljeni za 21. vek.

Generalni direktor kompanije “Bambi” Bojan Radun kaže da su razmišljali kako na najbolji način sa svima da proslave 50 rođendan brenda Plazme i da su zaključili da najbolje da ulože u školstvo i mlade.

“Plazma je deo svake porodice i ovo je način da se uzvrati zahvalnost svima koji su bili verni potrošači i odrasli uz Plazmu”, rekao je on i dodao da je nabavka 50 interaktivnih tabli najveća donacija u istoriji kompanije.

“Bambi” je, kako je rekao, društveno odgovorna kompanija koja ulaže u najmlađe generacije i njihov budući razvoj.

“Želimo da učenici u svih 50 škola iskoriste table da ostvare svoje potencijale, a Plazma će biti tu da im da energiju za predstojeće izazove i uspehe”, rekao je Radun.

Nabavljene interaktivne table predstavljaju drugu generaciju tabli proizvedenih u Srbiji. Table su sa ekranom na dodir od 87 inča, a sadrži i zaštitnu foliju koja štiti od mehaničkih oštećenja.

abla poseduje ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računaromi video projektorom.

Predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež rekao je da je svaka kompanija koja se odluči da uloži resurse u obrazovanje pobednik i da je nabavka interaktivnih tabli način da se pomogne da deca uče na savremenim nastavnim sredstvima.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker