ČASTILI SE PARAMA GASTARBAJTERA: Opštinari u Kučevu odrešili novogodišnju budžetsku kesu

Zbog božićnih i novogodišnjih praznika u državama zapadne Evrope, veliki broj naših građana privremeno zaposlenih u inostranstvu došao je na odmor u rodnoj grudi. Bila je ovo prilika da izmire svoje obaveze što su opštinski funkcioneri iskoristili da sebi podele solidarnu pomoć kako bi u opštini ekonomskog tigra lakše prebrodili ekonomsku krizu.

Kučevački skupštinski Odbor za administrativna pitanja doneo je rešenje o isplati jednokratne solidarne pomoći od po 40.000 dinara, opštinskim funkcionerima koji su imenovana, izabrana i postavljena lica, zaposlenima u Lokalnoj samoupravi i zaposlenima u institucijama čiji je osnivač opština kako bi lakše prevazišli ekonomsku krizu u predstojećem periodu. Nekima od njih će solidarna pomoć biti isplaćena u više mesečnih rata.

Podsetimo se, ovo nije prvi slučaj bahaćenja lokalnih naprednjačko-socijalističkih funkcionera Kučeva od njihovog dolaska na vlast. Prošle godine čelnici Kučeva su sebe i radnike opštinske uprave proglasili „socijalnim slučajevima” i takođe iz opštinskog budžeta za Novu godinu uzeli po 40.000 dinara.

Očito je da su opštinski vlastodršci zamemarili činjenicu da je za prevazilaženje ekonomske krize, novac neophodan svim građanima opštine Kučevo.

Građani su ogorčeni odlukom da novac dobijen mukotropnim radom svih građana opštine Kučevo ode u ruke onih koji su sebi već povećali plate za 30 posto i imaju sigurna primanja, finansirajući se iz budžeta.

Lokalni putevi na prostoru opštine Kučevo iz godine u godinu su u sve lošijem stanju i dok su vozači i drugi učesnici u saobraćaju sve više izloženi opasnosti očito da sanacija puteva nije na dnevnom redu aktuelne vlasti po već ustaljenoj praksi sačekaće predizbornu kampanju, i nova obećanja.

Rasipnički odnos lokalne samouprave prema novcu koji pripada svim građanima opštine Kučevo se nastavlja. Dok većina stanovnika naše opštine živi na ivici siromaštva, dok imamo značajan broj nezaposlenih, dok su mladi prinuđeni da koru hleba zarađuju širom Srbije i Evrope, neodgovorna lokalna vlast bahato troši novac na zadovoljenje ličnih potreba.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

33 Komentari

    1. Al, ne vide tupavci u ovoj opštini koji za njih glasaju i daju im ,,legitimitet,, za bahaćenje. SNS bagra je najgora vlast u srbistanu za sva vremena.

  1. Slika i prilika Vučićeve vlasti. Lično diktator Vučić stoji iza kriminalne vlasti u Kučevu. Sramota, neka im budu pare za lekove.

  2. Bahatost vlasti dostiže kritičnu tačku. Nakon toga sledi njen nepovratni sunovrat. Ovo je sramota, smejanje narodu u lice. Da ne kažemo za šta da potroše te pare, shvatiće, poželeće da na mostu vrate sve što su na ćupriji uzeli. Nisam neki ekstremni vernik ali verujem u Božju pravdu. Bez imalo kreativnosti svakodnevno pelješe opštinski novac.
    Samo, jako se varaju da neće završiti na sudu zbog toga, u frci su, brljave, ostavljaju pregršt tragova. Kraj im je blizu. GOTOVI SU!

  3. Jel ta kriza pogađa samo funkcionere i opštinare pa samo njima ide socijalna pomoć ili to utiče i na ostali narodi u opštini Kučevo? Pitam, zbog druga iz naroda

  4. Ako je ovo što ste napisali provereno i tačno…ponavljam – provereno i tačno…pa to i nije za čuđenje… jer za to su se i borili, a ne za masne kolače.

    Nekom veći komad, nekom manji, nekome samo jedan, drugome više…drpa se sve što je dostupno, dok mogu i koliko mogu.

    I šta tu nije jasno?

    S druge strane, ko god da kuka…džaba mu, zna se čemu i zašto služe izbori…pa lepo izvolite pa ih ponovo – propustite!

    1. “Pa ja” tacno je, opstina je podelila pred novu godinu svima po cetrdeset hiljada. Provereno iz prve ruke. Samo je komunalno dobilo po pet hiljada jer nije bilo vise zato sto Aca Karatista i Milan Jarac ne placaji komunalije i imaju velike dugove.

  5. Marina Rančić zamenica načelnika opštinske uprave je svog brata Marka Rančića prošle godine prijavila u opštini u decembru da bi dobio 40.000. Verovatno je to uradila i ove godine. Inače njen brat radi u Centru za kulturu a Marina važi za jurišnika SNS i zapisničara na partijskim sastancima a jedva zna da se potpiše. Krenula na studije prava na državnom fakultetu i nije se makla iz mesta a onda su je tata i mama odveli na privatni fakultet i tamo je diplomirala preko noći. Kad je nešto pitaš ona se lupa po čelu i kaže “ja to ne znam” pa onda zove mamu i tatu penzionere da joj daju savet.

  6. Толико лоших ствари се издешавало у Кучеву под напредно-социјалистичком влашћу да би сви функционери и одборници требало да буду већ одавно ухапшени. То вам је владавина под Александром Вучићем тиранином који је и створио ове у Кучеву. Кради колико можеш, проценат мени а ја и бата те штитимо. Суд, тужилаштво и полиција су у нашим рукама и раде како им наредимо

  7. Dobili su po 40.000 ali su morali po 5.700 da odnesu u hotel za doček. Ko nije potrošio barem 5.700 u hotelu verovatno je nagrebusio.

  8. To je ta SNS stranka u koju su se mnogi kleli a sad su i slepi progledali. To vam je taj Vučić koji je zadužio za deset godina vladavine državu za trideset milijardi evra,nikad se srbija oporaviti neće od vladavine diktatora Vučića.

  9. Korruption ist in allen Gesellschaftsschichten der Gemeinde Kučeva absolut vertreten. Von der kleinstmöglichen, im Sinne einer früheren Terminierung einer ärztlichen Untersuchung oder einer schnelleren Erledigung irgendeines bürokratischen Verfahrens, das wir alle schon gegoogelt haben und das zur Normalität geworden ist und nicht sein sollte, bis hin zur Erledigung großer kommunaler Angelegenheiten, die oft verschleiert werden im Geheimen. Und wo Informationen vor der Öffentlichkeit verborgen werden, besteht eine reelle Chance, dass etwas Illegales und Korruptes passiert. Warum werden die Öffentlichkeit oder die Steuerzahler nicht über die Verteilung der Solidaritätshilfe informiert, weil es ihr Geld ist? In Deutschland würden diejenigen, die wegen dieser Tat der Kommunalverwaltung Steuern zahlen, eine Revolution auslösen und Staatsanwaltschaft und Polizei würden die Verantwortlichen sofort festnehmen. Danach fragen sich die Behörden in Serbien, warum Europa sie wegen Rechtsstaatlichkeit kritisiert.

  10. Sramota za Ivana Hotelskog koji obmanjuje narod da je otvorio 37 firmi u Kučevu i zaposlio 400 radnika u Majdanpeku. Posle čik da kaže neko da je dobar predsednik kad nas toliko obmanjuje.

  11. Pa u zemlji gde premijera ubiju u po bela dana i govore da je mafijaš i lopov oni isti koji su upravo to.Otišli su svi kojima se gadi ovo da gledaju ostali smo mi koji moramo ili nemamo kud.Žalosno je ovo sve

  12. Svi su morali Miligorcu Perišiću da uplate za doček Nove godine 5700 dinara a i on im je spremio iznenadjenje u vidu jelovnika za sam doček,gosti hotela(čitaj članovi SNS)biće iznenadjeni najnovijim specijalitetom pošto je hotel poznat po “raznovrsnim specijalitetima” i “ukusnom “i “svežom hranom” (od prekjuče)ili iz zamrzivača ostala od neke svadbe ili rodjendana,a taj najnoviji specijalitet biće PASULJ PREBRANAC-MONTE GRADIŠTANAC.Na kraju upozorenje za goste (clanove SNS)u Novogodišnjoj noći,posle ovog specijaliteta hotela biće “rafalne paljbe”i neobičnog smrada.🤣🤣

  13. Ovih dana redovno se pojavljuje neka osoba obučena u DEDA MRAZA kako ulazi u hotel i svaki dan istovari iz svog auta par kanistera pune neke tečnosti.Posto hotelski orkestar ima u svojim redovima clanove koji bi i na gu*icu progovorili,saznao sam da je DEDA MRAZ ustari Perišicev kum Novica Janošević koji je mislio da ce ako pokloni prosvercovanu rakiju iz Rumunije kumu Perišiću da ce da ga ubedi da on i dalje ostane predsednik OOSNS ali nažalost po njega nije u tome uspeo jer kum Milogorac Perišić voli samo pare,keke,many.E Nole,Nole,pr*nuo si ti u čabar.Nego da pitaš ti tvoju MUMU PADURI da pogleda u zrna pasulja i da ti kaže kakva ti je sudbina na sledećim izborima?Nemoj da se iznenadiš ako ti kaže da si najveći GUBITNIK!😂😂

  14. Samo kukate? Uradite nešto konkretno. Koliko ima naroda u kučevačkoj opštini? Da su se preci plašili Turska i Nemaca nas ne bi ni bilo. A vi se plašite jednog šizofrenika i njegovih lopovskih hordi. Kada se digne kuka i motika zna se šta bude. Da li ste čuli za francusku revoluciju? Gladan narod se nije plašio kralja i vojske.

    1. Azra, oni se hvale da iza njih stoji Andrej Vucic, rodjeni brat Aleksandra Vucica. Policiji i tuzilastvu su od Andrije Vucica i Darka Glisica vezane ruke. Dakle, jedino resenje je smena diktatora Vucica koji je kriminalizovao drzavu sto se vidi na primeru Kuceva. Perisic se hvali da je rodjak sa Glisicem a da je sa Andrejom na prst u d*pe. Mozda je i tako jer Perisic komunalije, struju i porez ne placa a iz opstine ga dopinguju subvencijama. Predsednik opstine, njegov zamenik, predsednik skupstine, nacelnik uprave i ostali punoglavci idu po 10 puta dnevno kod coveka koji je jedva zavrsio osnovnu skolu i bez radnog staza kupio hotel, besne automobila i stanove po Beogradu i Nemackoj.

    2. A šta vi čekate u Golubcu? Ponižava vas jedan crnogorac(strani državljanin)a vi mirno gledate i ćutite,nema vas nigde. Sramota.

      1. Na žalost ne živim u Golupcu. Odavno sam otišla kada sam shvatila da su golupčani najobičnija kukavice i da spadaju u najgore ljude koje Srbija ima. Dokaz što ne smeju da šušnu od njihove dike tj. predsednika opštine.

  15. Zato su i doveli televizije da se hvale kako bi zataskali pljacku budzeta za sopstvene potrebe. Samo je za funkcionere i radnike opstine potroseno 5.000.000 dinara a gde su ostali iz turisticke, centra za kulturu, vrtica, komunalnog… Moja komsika trazila od njih iz opstine da joj daju 5.000 za lekove oni je uclanili u SNS i poslali u Centar za socijalni rad gde su joj dali samo 3.000.

  16. Po ko zna koji put sam još više razočaran što sam uopšte osuđen da živim u ovoj sredini i da gledam tolike nepravde. Pa, da li postojeća vlast ima srca i duše u sebe da njima pored tolikih plata i privilegija sebi podele još para i to stoposto na teret malobrojnih građana ove opštine. Znate ko to može da radi, samo privreda, samo ti koji stvore viškove u poslovanju, a ne vi koji ste najobičniji lešinari na tuđoj grbači. Kako se niste setili da dajete neki dinar deci kojima roditelji ne rade nigde, pa deci koju su ometena u razvoju ili su invalidi, već ste se setili vas, sramoto božja. Bićete upamćeni kao najveći “IDIOTI” i to kompletni u istoriji ove nazovi je opštine jer ste je uništili do kraja.

  17. Toliko krivicnih dela Milogorac Perišić,Ivan hotelski,Novica Janoševic,robijaš Mikić,Branko Kecman imaju da sam ispunio svesku pisajući o njihovim mahinacijama i krivicnim delima da se ne zaboravi pa kada dodje do promene vlasti pokrenuce se krivicni postupci protiv njih i ostalih zaposlenih u Opstini Kučevo koji su skoro 100 posto clanovi SNS i SPS.Posto mi je jedna sveska ispunjena njihovim protivzakonitim radnjama i delima,moracu da aktiviram i kompjuter.

  18. Samo polako Veroljube, beleži svaki detalj, trebaće nam vrlo uskoro, jalov ne sme više niko da ostane, dosta im je bilo, i za jedan dinar koji je nezakonito potrošen debelo će odgovarati.

  19. Ja živim na teritoriji ove opštine, imam petoro maloletne dece, nemamo nikakva primanja ni po kojoj osnovi jer za nas nema nigde posla, kako preživljvamo samo mi znamo. Hvala rukovodstvu ove opštine, zato što ne misle o nama uopšte i zato što nam ne daju ama baš ništa. Radujem se što su sebi priuštili dodatnu crkvicu i što će njima biti bolje. Moja deca neka i dalje gladuju i neka budu srećna što vaša deca gospodo na vlasti imaju sve u izobilju.

  20. Dok je Ćuka bio predsednik opštine, pa i Novica dok je bio pod Ćukinom direktivom nešto se i dešavalo, radilo se gotovo u svim oblastima. Gradili se mostovi, asfaltirani putevi, izgrađena kapela, popločana glavna ulica u Kučevu i još mnogo koje šta. Po selima su rekonstruisani domovi kulture, škole, izgrađeni vodovodi, crkveni objekti, asfaltirani seoski putevi itd. Takođe sela su bila daleko življa jer su održane razne manifestacije kao naprimer susreti sela. Ova vlast je uspela da otuđi dobar deo opštinske imovine, da vrlo malo uradi nešto što je uopšte nebitno za građani i slobodno mogu da kažem da tako se samo propalice ponašanju, dok domaćin to radi sasvim drugačije. Šta su uradili sa tolikim novcem samo oni znaju, ali, čuće se jednoga dana?

  21. U atmosfera pravnog i fizičkog nasilja, linča i progona, političkih neistomišljenika slučajevi napada na one koji razmišljaju drugačije ili su kritički glas društva prema opštinskim vlastima u Kučevu nemoguće je isterati pravdu do kraja. Mnogi građani vide šta se dešava ali baš zbog egzistencijalnih razloga, korupcije i stranačkog zapošljavanja, opštinu Kučevo godišnje napusti veliki broj mladih ljudi. Čemu da se nadamo kad najodgovorniji za budžet opštine dr Ivan Rajčić naš novac deli svojim saradnicima i obavezuje ih da sutra jurišaju u obezbeđivanju njemu potrebnih glasova

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker