TRANSFER-STANICA DO POČETKA 2023 U PETROVCU NA MLAVI: Završna faza gradnje na lokaciji gradske deponije “Svine”

Neimari intenzivno rade na lokaciji gradske deponije “Svine”, u Petrovcu na Mlavi, gde uspešno odmiče gradnja transfer-stanice sa reciklažnim dvorištem, vredna 272 miliona dinara.

Foto: OU Petrovac na Mlavi

Trenutno se grade protivpožarni rezervoar, navozne rampe i nadstrešnica, a oprema za tehnologiju u pogonima se priprema za ugradnju i montažu na gradilištu. Izvođači prate dinamiku radova čiji je završetak planiran za prvu polovinu januara naredne godine.

Novi objekat koristiće za delimični tretman otpada ne samo petrovačke, već i opština Kučevo, Žagubica i Malo Crniće.

– Kada je reč o upravljanju čvrstim otpadom u Braničevskom okrugu, krajnji cilj je gradnja regionalnog reciklažnog centra u Požarevcu, za koji se trenutno izrađuju projekti. Ka njemu će gravitirati i petrovačka opština, pa je ova transfer-stanica izuzetno važan korak – naglasila je ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, tokom nedavne posete.

Kako je najavljeno, pomenuta transfer-stanica imaće pretovarnu rampu za neselektirani komunalni otpad, separatore, infiltracione i protivpožarne bazene, te objekte za zaposlene. Biće uređene još unutrašnje saobraćajnice i parking, a sve će biti ograđeno takozvanim zelenim pojasom.

Foto: OU Petrovac na Mlavi

Posle izgradnje ovog kompleksa, koju u potpunosti finansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, u planu je da se u Petrovcu na Mlavi “podigne” i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, sa kapacitetom koji će biti dovoljan za lokalnu samoupravu sa oko 12.000 stanovnika.

Opština Petrovac na Mlavi je od Ministarstva za zaštitu životne sredine dobila i 33,6 miliona dinara za radove u okviru prve faze projekta “Sanacija, zatvaranje i rekultivacija nesanitarne deponije Svine”. Istovremeno, za tu namenu je iz lokalnog budžeta izdvojeno 8,4 miliona.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker