KAKO ĆE SADA U LOV: Funkcioner SNS-a pretio gradonačelniku Požarevca, oduzeli mu oružje

Dejanu Grujiću “Gariju”, funkcioneru SNS-a i predsedniku Saveta Mesne zajednice Drmno, policija je oduzela oružje nakon što je utvrđeno da je gradonačelniku Požarevca, Banetu Spasoviću(SNS) poslao SMS preteću poruku.

Dejan Grujić “Gari” predsednik Saveta MZ Drmno

U Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu rečeno nam je da je postupak protiv Grujića završen odbacivanjem krivične prijava protiv njega za delo ugrožavanje sigurnosti, pošto je doneo dokaz da je uplatio 30. 000 dinara u humanitarne svrhe, a sve na osnovu priznanja izvršenje krivičnog dela za koje se teretio.

Na osnovu procedure u takvim slučajevima, policija je kod Grujića, koji je pasioniran lovac, pronašla i privremeno oduzela više komada lovačkog (četri lovačke puške sa dodatnim priborom i municiju) naoružanja za koje je imao uredne dozvole, kako zakon nalaže, iz preventivnih razloga. Nakon ponovo obavljenih svih bezbednosnih provera, ovo oružje mu može biti vraćeno a, ako ne prođe provere, može mu biti trajno oduzeto i prodato, a novac uplaćen u državni budžet.

Jedan meštanin Drmna Grujićev komšija kaže da je bilo vreme da mu se oduzme to naoružanje jer selo ne može više da trpi njegovo bahaćenje, pogotovo od kada je postao predsednik Mesne zajednice.

– Fala Bogu i njemu je mečka zaigrala na vrata. Bilo je vreme da mu se oduzme oružje i da mu se stane na put. Nema u selu čoveka s kim se nije zavadio i kome nije pretio svojim vezama. Javno se hvalio da može da radi šta oće jer ima uticajne ljude oko sebe: političare, policajce, sudije, poreznike… i druge. Nedavno policija je došla i pokupila mu sve puške. Pitam sa čim će sada da ide u lov sa svojim uticajnim prijateljima? Od čega će da pravi lovački gulaš i bahanaliti sa njima? On je stalno u svojoj kući dovodio krem društvo, gde su bili direktori javnih preduzeća, lokalni i političari iz Beograda, policajci, sudije i tužioci i druge značajne ličnosti gde im pravio gozbe, a kasnije im organizovao lov. Ta druženaja sa njima znao je kasnije dobro da iskoristi i da naplati. E, tome je došao kraj. Sada sa njima može da ide u lov sa vabilicom za patke i da ih vabi, i to one mutave, a ostali da ih love – kroz ciničan osmeh sa dozom zluradosti, priče Garijev komšija, ne želeći da mu pominjemo ime, plašeći se da, ako ga predstavimo, može sa komšijom da ima problema, znajući njegov preki karakter.

Bane Spasović

Podsećamo, da je Grujić gradonačelniku Spasoviću pretio SMS porukom u maju prošle godine u kojoj ga upozoravao da vodi računa s kim se sastaje i šta radi, jer u suprotnom imaće dodatnih problema sa kičmom, čime je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, atakujući na njegov život i zdravlje. Tada se nije znalo ko je autor poruke, pa je policija podnela krivičnu prijavu protiv NN lica. Višemesečnom istragom, saslušanjem određenih lica i veštačenjem listinga telefonskih poruka, utvrđen je identitet autora. U njegovom slučaju omogućena je primena institucije oportuniteta, koja je predviđeno kad se radi o krivičnom delu za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora i kad se radi o neosuđivanom licu. Grujić je prihvatio tu mogućnost i uplatio 30.000 dinara u humanitarne svrhe, ali nije prizna delo za koje se teretio – ugrožavanje bezbednosti. To je bila celokupna suma koju Grujić plaća, jer gradonačelnik prema njemu nije istakao imovinsko-pravni zahtev, odnosno, nije tražio novčanu odštetu. Takođe, Spasović se složio da se u Grujićevom slučaju odobri primena oportuniteta. U drugom slučaju u kome je Spasović oštećena strana, pomaka još uvek nema. Reč je o provali i pljački koju su u decembru 2015. godine, dok je bio predsednik Skupštine grada, tri nepoznata lica izvršila u njegovoj kući, ušavši kroz prozor spavaće sobe. Pošto ih je zatekao na delu, oni su odmah pobegli, odnoseći sa sobom manji deo nakita i pištolj za koji je Spasović imao urednu dozvolu. Iako ima indicija o identitetu trojice provalnika, israga o ovom slučaju do danas nije okončana, već je i dalje u toku. Jedino što se novo desilo u tom slučaju je to da je Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije nedavno taj predmet preuzela od požarevačke policije i nastavila sopstvenu istragu otkrivanja počinioca krađe u graonačelnikovu kuću.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker