HLADNI TALAS STIGAO U SRBIJU: Od danas kiša, pljuskovi, olujni vetar, grmljavina, temperatura za 15 stepeni niža

Kišovito i osetno svežije vreme očekuje se u danu pred nama. RHMZ upozorava na naglu promenu vremena. Ponegde su moguće nepogode s gradom i olujnim vetrom. Najviša dnevna temperatura biće do 32 stepena.

Foto: Tanjug

Republički hidrometeorološki zavod izdao je u 06:30 upozorenje na naglu promenu vremena na području Srbije.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature (u većini mesta za 10 do 15 stepeni), koje je ujutru zahvatilo severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se i na ostale predele Srbije, navodi RHMZ.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (brzine veće od 28 metara u sekundi).

Sunčano jutro zameniće oblačan, vetrovit i osetno svežiji dan kada se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Duvaće jak i umeren vetar.

Ponegde su moguće nepogode s gradom i jakim olujnim vetrom, koji može dostizati udare orkanske jačine. Najniža temperatura biće od 18 do 22 stepeni, a najviša dnevna od 22 na severu do 32 stepena na jugu Srbije.

U Braničevskom okrugu se očekuje kišovito i svežije vreme, s temperaturom do 23 stepena. Promenljivo oblačno i sveže vreme očekuje se i u četvrtak, kada će najviša temperatura biti do 25 stepeni.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker