FOLKLORNI FESTIVALI: Kličevac očarao Pirinejsko poluostrvo (VIDEO)

Kulturno-umetničko društvo „Milenko Stojković“ iz Kličevca, učestvovalo je na internacionalnim festivalima folklora u Španiji i Portugaliji, u organizaciji CIOFF-a.

Foto: KUD „Milenko Stojković“

Raznolikim koreografijama i pesmama, uz pratnju žive muzike, foklorci su ponosno predstavljali selo Kličevac, grad Požarevac i Srbiju. Hiljade Španaca i Portugalaca imalo je priliku da upozna našu tradiciju i kulturu.

Obožavaoci folklora u Španiji uživali su u umećima naših folkloraša koji su održali čak 6 celovečernjih koncerata. Zajedno sa ansamblima iz Indije, Afrike i Rusije, a kao jedini predstavnici Srbije, izmamili su osmehe na licima, veliki aplauz i ovacije publike na završnoj večeri španskog festivala.

U Portugaliji su gostovali 4 dana, ali su za tako kratko vreme održali 10 koncerata. Na završnoj večeri pored ansambla iz Kličevca, takođe kao jedinog predstavnika Srbije, publika Portugalije uživala je i u igrama ansambala iz Argentine, Indije i Slovačke.

Naš ansambl je pozivan na bis, ispraćen najvećim aplauzom i ovacijama, a publika je čak i ustala da se pokloni kličevačkim igračima.

Igrači kulturno-umetničkog društva iz Kličevca, kao poseban uspeh ističu igranje srpskog kola, koje se orilo Pirinejskim poluostrvom, a stotine Španaca i Portugalaca je zaigralo sa njima.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker