ROK ČETVRTAK U PONOĆ: Ćuta najavio blokade u celoj Srbiji ako Vučić ne ispuni zahteve

Rok je četvrtak u ponoć, a ako zahtevi ne budu ispunjeni, biće blokirani putni pravci, mostovi i saobraćajnice u celoj zemlji.

Foto: Tanjug

Ako do četvrtka u ponoć Aleksandar Vučić ne ispuni sve zahteve protesta “Srbija protiv nasilja”, slede blokade putnih pravaca, mostova i saobraćajnica u celoj zemlji, izjavio je za portal “Vreme” Aleksandar Jovanović Ćuta, narodni poslanik i lider Ekološkog ustanka.

Kako je rekao, o detaljima će javnost biti naknadno obaveštena.

Na šestom po redu protestu “Srbija protiv nasilja” saopšteno je da će protest dobiti novi oblik, ali tada nije rečeno šta to konkretno znači.

“Ako do kraja sledeće nedelje ne budu ispunjeni zahtevi, organizatori su poručili da će protest dobiti novi oblik”, preneo je tada glumac Hadži Nenad Maričić okupljenim građanima.

On je ponovio i zahteve protesta.

“Tražimo da se iduće nedelje u Skupštini izglasa opoziv Bratislavu Gašiću, očekujemo smenu REM-a. Dosta je bilo sa igranjem sa strpljenjem ljudi. Još jednom poručujemo sa ovog mesta – ispunite zahteve do kraja sledeće nedelje”, rekao je Maričić.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je danas da režim upornim odbijanjem da ispuni zahteve protesta “Srbija protiv nasilja“, “priziva“ radikalizaciju protesta.

“Ako vrlo brzo ne ispuni zahteve, radikalizacija će se i desiti“, rekao je Lutovac za list Nova.

On je ocenio da su svi potezi predsednika Srbije Aleksandra Vučića u poslednje vreme, od poziva na dijalog, do ekonomskih mera, pokušaj da se protesti ugase ili razvodne.

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da nikoga u strankama koje organizuju proteste protiv nasilja ne interesuju najave izbora predsednika Aleksandra Vučića.

“U slučaju neispunjenja zahteva protesta, uslediće proširenje pritiska na vlast, a moguća je i građanska neposlušnost”, izjavio je u intervjuu FoNetu narodni poslanik Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

(Tpknews.com/Vreme)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Samo ako ikako može ..
    bez bokade
    već više od sedam (7) godina SULTANSKI LIČNO NAJSTROŽIJE CENZURISANOG I BLOKIRANOG TRANSEVROPSKOG
    (Atlantski okean -Crno more) ,,KORIDORA ŽIVOTA,, /
    ,,ZABRANJENOG KORIDORA ,, ovog CELOG sada demografski ,ekološki,ekonomski,socijalno galopirajućom brzinom izdišućeg,izumirućag i nestajućeg
    ,,AFRIČKOG KONGO REGIONA ,,Istočne Srbije …
    i POGRANIČNOG REGIONA Republike Srbije 🇷🇸.
    KOJI VRAĆA
    Republiku Srbiju 🇷🇸
    NA CENTRALNU GEOSAOBRAĆAJNU POZICIJU,
    A TIME I NA CENTRALNU GEOEKONOMSKU POZICIJU
    NA BALKANU
    I U JUGOISTOČNOJ EVROPI….
    I čije ime dežurni SULTAN
    NIKADA I NIGDE
    NE SME JAVNO DA IZGOVORI.
    Pozdrav za njega ..iz 🚞. 😀

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker