ZLOČIN U KNEŽICI: Pritvor za osumnjičene zbog teškog ubistva meštanina Melnice

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, na predlog tužilaštva, odredio je pritvor od 30 dana za Nebojšu Miloševića (43) zvanog Žaba i Mališu Dragutinovića (56) iz Knežice, za krivično delo teškog ubistva iz koristoljublja.

Foto: Privatna arhiva

Oni su osumnjičeni da su 27. septembra izvršili ubistvo Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice. Osumnjičeni su u priustvu svojih branilaca dodeljenih po službenoj dužnosti, u ponedeljak popodne, saslušani od strane zamenika Višeg javnog tužioca. Tokom saslušanja pritisnuti dokazima koje tužilaštvo poseduje, oni su u potpunosti priznali zašta se terete i detaljno opisali ceo slučaj. Pored određivanja pritvora osumnjičenima ujedno je pokrenuta i istraga.

Osumnjičenima je određen pritvor zbog težine učinjenog krivičnog dela za koje je zaprećena kazna viša od 10 godina zatvora, kako ne bi uticali na svedoke i zbog uznemirenja javnosti. Za delo za koje se terete zakon propisuje kaznu od 10 do 40 godina zatvora. Tokom istrage koje sprovodi požarevačko Više tužilaštvo saslušaće se svedoci, uraditi DNK analiza, razmotriti obdukcion nalaz, kao i druge dokazne radnje.

Ovo nezapamćeno drsko ubistvo, koje je uzbudilo meštane petrovačke opštine i čitav braničevski okrug, osumnjičeni su izvršili na putu Petrovac-Ranovac, na raskrsnici puta za Melnicu, kada je Nebojša prišao Slavoljubu s leđa, dok je uzbrdo gurao bicikl, i udario ga drvenim kocem pet puta u glavu, i na taj način ga usmrtio. Nakon što je ubio Slavoljuba on ga je pretresao i uzeo mu novčanik, a telo bacio u šipražje kanala pored puta.

Oni su Slavoljuba pratili autom i prestigli ga ispred pomenute raskrsnice, gde su ga sačekali da naiđe kako bi ga opljačkali. Prethodno je Nebojša Slavoljuba sreo u jednoj prodavnici na izlazu iz Petrovca, prema Knežici, i s njim popio nekoliko piva, kojim ga je ovaj častio. Kada je Slavoljub plaćao pomenuto pivo, osumnjičeni Nebojša, zvani Žaba video je da ovaj ima kod sebe izvesnu količinu novca, mahom Evre. Pošto je ranije čuo da je pokojni Slavoljub prodao njivu, smatrao je da kod sebe ima puno novca. Zbog toga je pozvao svog prijatelja Mališu predlažući mu da ga opljačkaju. Ovaj je to prihvatio, ali kada su nesretnog Mališu ubili i opljačkali, uvideli su da u novčaniku ima samo 20 evra i 300 dinara, što su uzeli i međusobno podelili. Bicikl koji je Slavoljub vozio sakrili su u žbunju, planirajući da se kasnije vrate i ukradu ga, ali ih je policija preduhitrila. Na biciklu su nađeni Nebojšini otisci prstiju, a ovaj je pokušao pred policijom da se opravda govoreći da se njegovi otisci nalaze na biciklu, pošto je u Petrovcu pokazivao Slavoljubu kako da menja brzine. Policajci mu nisu poverovali u tu priču, već ga odmah uhapsili. On im je i otkrio sa kim je i kako počinio pljačku i ubistvo. Na osnovu njegove priče uhapšen je i Mališa Dragutinovič, koji je osumnjičen za saizvršalištvo u ubistvu.

Prema priči nekoliko meštana Knežice, osumnjičeni su se izdržavali povremenim nadničenjem, ali više krađama, tako što su upadali u kuće, salaše i pomoćne objekte, gde su odnosili sve što im padne pod ruku. Pošto su bili preki i agresivni, meštani nisu želeli detaljnije da pričaju o njima. Samo je jedan od njih rekao, moleći nas da mu ne pominjemo ime, da je dan posle ubistva video Nebojšu kako radi kod komšije Pikseta. – Komšija mi je rekao da je dan nakon što su pronašli Slavoljubovo telo pored puta, kada se sumnjalo da ga je usmrtio neki auto koji je pobegao, Neša Žaba došao je kod njega da radi za nadnicu. Komšija mi je ispričao, što je i policiji rekao koja ga je saslušala zbog toga, da je Žaba bio zamišljen i da je odbijao piće i jeće kojim ga je nudio, govoreći da neće jer mora da što pre završi ugovoreni posao. Nervozu je ispoljavao, verovatno, strahujući da će biti otkriven, što se i desilo – prepričava nam meštanin Knežica šta mu je komšija ispričao.

Pošto su osumnjičeni priznali krivično delo zašta se terete, očekuje se da će istraga kratko da traje. Nakon sprovedene istrage podići će se optužnica protiv osumnjičenih i zakazati glavni pretres, koji će se, prema očekivanju, održati do kraja ove godine.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker