ZAŠTO JE NEDINIĆ OVO PREĆUTAO? Evo ko je od opštinara u Petrovcu na Mlavi zaražen koronom!?

Od početka pandemije broj zaraženih od koronavirusa u opštini Petrovac na Mlavi, kako je juče na konferenciji za medije rekao Duško Nedinić, je 27, od kojih je 23 prijavljeno samo u junu, dok po podacima Ministarstva zdravlja objavljenim na sajtu covid19.rs u ovoj opštini ima 36 zaraženih.

Foto: RTV Braničevo

Na jučerašnjoj konferenciji za medije odlazeći predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, koji je ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini, rekao je da trenutno postoji nekoliko novih slučajeva infekcije virusom COVID-19, kao i da broj inficiranih očekivano raste, ali da stanje još uvek nije alarmantno da bi se u ovoj opštini uvodile mere za vanredne situacije.

Nedinić je objasnio da je razlog za zabrinutost stalno povećanje broja zaraženih, kao i činjenica da se sada već javljaju pacijenti sa nešto ozbiljnijom kliničkom slikom.

– Kada kažem ozbiljnijom kliničkom slikom tu podrazumevam da još uvek nemamo pacijente sa težom kliničkom slikom, ali i da to više nisu pacijenti koji imaju laku kliničku sliku – , objasnio je Nedinić.

Međutim, zašto se izneti podaci o zaraženima koje je izneo Nedinić ne podudaraju sa podacima Ministarstva zdravlja? Zato što je Nedinić izostavio da javnosti iznese da je virusom COVID-19 zaražena njegova sekretarica.

Nedinić je ovo verovatno prećutao iz razloga, što bi otkrivanjem ovog detalja, verovatno više od pola opštinskih funkcionera moralo da ide u karantin najmanje 14 dana.

Takođe je prećutao i o svima koji su se zarazili iz kontakata sa njegovom zaraženom sekretaricom, zbog toga se njegov broj zaraženih i podaci Ministarstva zdravlja o broju zaraženih ne podudaraju. Ali na ovaj način ova opaka zaraza koronavirusa se ne sprečava, već se pospešuje njeno dalje i brže širenje.

Nedinić je na jučerašnjoj konferenciji za medije podsetio i da su na sednici republičkog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva zarazne bolesti COVID-19 donete i sledeće odluke:

– Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vandredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.
– Za vreme boravka na javnim mestima između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.
– Mera koja se tiče zaštitnih maski koja je na snazi u Beogradu proširena je na teritoriju cele Republike Srbije, što znači da su maske u zatvorenom prostoru obavezne.
– Zaštitine maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće uspostaviti rastojanje od jednog i po metra, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično. Na svim ostalim javim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

– Sve mere koje su usvojene na sednici Kriznog štaba važiće od danas, odnosno od petka 17. jula i na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi – , ističe Nedinić.

Kada je reč o testiranju građana na teritoriji opštine Petrovac na Malvi, Nedinić je rekao da se testiraju samo oni čija je klinička slika takva da je testiranje neophodno, a pacijenti zaraženi koronavirusom šalju se u kovid bolnicu u Požarevcu.

Na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi otkazane su sve kulturne i sportske manifestacije, a najnovija odluka je da ove godine neće biti održan vašar i turnir u malom fudbalu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker