I GRADIŠTE NA UDARU: Vanredna postmonitoring misija SE za nadgledanje stanja lokalne demokratije i slobode u Srbiji

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti zatražio dodatno praćenje situacije u našoj zemlji.

Postmonitoring misija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope otvoriće proces nadgledanja stanja lokalne demokratije i sloboda u Srbiji, koje treba da spreči političko nasilje, političke pretnje, ucene radnim mestom… odlučeno je danas tokom posete Komiteta za monitoring u Beogradu.

Ovo telo Saveta Evrope održalo je danas redovnu sednicu u prestonici Srbije na poziv predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića koji je uoči početka sastanka rekao da su se predstavnici Komiteta sastali sa mininstrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem gde je dogovoreno da će u Srbiju biti poslata postmonitoring misija koja bi se bavila poštovanjem standarda lokalne demokratije i svega što je Srbija prihvatila kao članica Saveta Evrope.

Komitet za monitoring zaseda dva puta godišnje van sedišta u Strazburu na poziv predstavnika neke od zemalja članica, naveo je Paunović, a osim opštine Paraćin koja je uputila zvanični poziv za ovo okupljanje, u organizaciji učestvuju i grad Šabac, opštine Stari grad i Čajetina.

Kako saznajemo, postmonitoring misija biće poslata i u opštinu Veliko Gradište, gde će posebno da nadgledaju uz dodatno praćenje situacije, rad lokalne samouprave.

Ova poseta je gest solidarnosti koji pokazuje da je Savetu Evrope stalo do praćenja stanja u društvu u svim zemljama članicama pa i u Srbiji.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close