I GRADIŠTE NA UDARU: Vanredna postmonitoring misija SE za nadgledanje stanja lokalne demokratije i slobode u Srbiji

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti zatražio dodatno praćenje situacije u našoj zemlji.

Postmonitoring misija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope otvoriće proces nadgledanja stanja lokalne demokratije i sloboda u Srbiji, koje treba da spreči političko nasilje, političke pretnje, ucene radnim mestom… odlučeno je danas tokom posete Komiteta za monitoring u Beogradu.

Ovo telo Saveta Evrope održalo je danas redovnu sednicu u prestonici Srbije na poziv predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića koji je uoči početka sastanka rekao da su se predstavnici Komiteta sastali sa mininstrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem gde je dogovoreno da će u Srbiju biti poslata postmonitoring misija koja bi se bavila poštovanjem standarda lokalne demokratije i svega što je Srbija prihvatila kao članica Saveta Evrope.

Komitet za monitoring zaseda dva puta godišnje van sedišta u Strazburu na poziv predstavnika neke od zemalja članica, naveo je Paunović, a osim opštine Paraćin koja je uputila zvanični poziv za ovo okupljanje, u organizaciji učestvuju i grad Šabac, opštine Stari grad i Čajetina.

Kako saznajemo, postmonitoring misija biće poslata i u opštinu Veliko Gradište, gde će posebno da nadgledaju uz dodatno praćenje situacije, rad lokalne samouprave.

Ova poseta je gest solidarnosti koji pokazuje da je Savetu Evrope stalo do praćenja stanja u društvu u svim zemljama članicama pa i u Srbiji.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker